RAMAZANIN SON ON GÜNÜNE GİRERKEN

  • İHSANBAŞKAN

RAMAZANIN SON ON GÜNÜNE GİRERKEN

 “Ey insanlar! Size büyük bir ay belirmiştir. Bu ay, mübarek bir aydır. İçinde bin aydan daha hayırlı olan bir gecenin bulunduğu bir aydır. Allah ayda oruç tutmayı farz kıldı ve gecesini de nafile ibadetlerle değerlendirmenizi istemiştir.”(hadis-i şerif)

Ramazan ayı;

Yüce Kitabımız Kur'an-ı Kerimin insanlığa rehberlik etmesi için sunulduğu aydır.

Bin aydan daha hayırlı bir gece olan Kadir Gecesini içerisinde saklayan, barındıran bir kutlu zamandır.

Yardımlaşma, paylaşma, sevgi, saygı ve sabrın kapımızı çaldığı, evimizi ilahi bir mutluluğun çepeçevre bizleri kuşattığı dönemlerdir.

Ramazan Kuran ayıdır. Hatimler indirilir, mukabeleler takip edilir, hatim ile teravihler hafızlar tarafından kıldırılır. Ellerinde Mushafları ile insanları akın akın camilere giderken bu ayda görürsünüz.

Dünya zevklerinin ve nimetlerinin bir gün gelip elimizden giderse göstereceğimiz sabrın sınanma yeridir.

İnsanı Allah’a, rabbine yaklaştıran, insanın sadece maddeden değil bir ruh ve manadan da oluştuğunu hatırlatan günlerdir.

Çocuklar için bir sevinçtir. İftarıyla, sahuruyla, teravihiyle, harçlığıyla, bayramıyla, yeni kıyafetleri ile tekne orucu ile…

Dua ayıdır. "Üç kişinin duası geri çevrilmez: Adaletle hükmeden hâkimin, iftar edinceye kadar oruçlunun ve mazlumun. " hadisi şerifi oruçlu için en güzel müjdedir.

Artık ramazanın son on gününe giriyoruz.

“Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu da cehennemden kurtuluş” olan ramazan ayının Kadir gecesi ile süsleneceği en kutlu zaman dilimine giriyoruz.

Teravihi, sahuru, iftarı, salavatları, ihya edilen geceleri, dökülen gözyaşları ile mağfiretimize vesile olacak bir ramazan olmasını dilerim tüm müminler için.

İçimizde bir hüzün birikiyor, on bir ayın sultanı yavaş yavaş bitiyor. İstifade edebilen, değerlendirebilenlere ne mutlu!

Ramazanınız, Kadir geceniz ve Bayramınız şimdiden kutlu olsun.

 

Etiketler : RAMAZAN
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.