• İHSANBAŞKAN

Profil fotoğraflarını gökkuşağı rengine boyayanlara papazdan tepki

DÜNYA Haber Girişi : 30 Haziran 2015 17:21
Profil fotoğraflarını gökkuşağı rengine boyayanlara  papazdan tepki
Papaz, eşcinsel evliliklerine destek için gökkuşağı renklerinde fotoğraf yayınlayanların vaftiz anne-baba olmasına ve kiliseden bazı yetkileri almalarına izin vermeyeceğini açıkladı.
Facebook'taki profil fotoğraflarını gökkuşağı rengine boyayanlara İtalya'da bir papazdan tepki geldi

ABD'de geçen hafta Yüksek Mahkeme'nin eşcinsel evliliğin anayasal bir hak olduğuna hükmetmesinin ardından Facebook'taki profil fotoğraflarını gökkuşağı rengine boyayanlara İtalya'da bir papazdan tepki geldi.

Papaz, eşcinsel evliliklerine destek için gökkuşağı renklerinde fotoğraf yayınlayanların vaftiz anne-baba olmasına ve kiliseden bazı yetkileri almalarına izin vermeyeceğini açıkladı.

İtalya'nın güneyingeki Puglia bölgesinde yer alan Spongano kasabasının papazı Emiliano De Mitri, sosyal medyadaki gökkuşağı renklerine boyanmış fotoğraflara tepkisini yine Facebook üzerinden gösterdi. De Mitri, Facebook'ta yazdığı mesajda şunları söyledi:

"Artık yeter! LGBT örgütlerinin ne olduğunu bile bilmeden onlara destek için fotoğraflarını gökkuşağı rengine boyayanlar benden: 1) vaftiz anne-baba olmak için gerekli sertifikayı 2) din öğretimi görevlisi ya da eğitim amaçlı kilise derneği yetkisi alamayacak. Çünkü Kutsal İncil'e karşı tam bir tezat içindeler"

null

Papazın tehdit mesajı sosyal medyada yayılırken, LGBTİ hakları savunucularının tepkisiyle karşılaştı.

İtalya'nın en büyük eşcinsel hakları derneği Arcigay, papazın Facebook fotoğraflarını renklendirenleri tehdit etmesini "zavallı" bir hareket olarak değerlendirdi.

Arcigay'in Salento Bölge Başkanı Roberto De Mitry, "Kilise, sadece erkeklerin rahip olabilmesi, kadının bastırılmış rolü ve geleneksel aile kavramlarını tartışmaya açmaktan korkuyor" dedi.

Tepkiler üzerine Papaz Emiliano De Mitri, Facebook hesabını kapattı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.