Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş ve bir Samsun hatırası

SAMSUN HABER Haber Girişi : 16 Temmuz 2016 17:28
Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş ve bir Samsun hatırası
Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş ile ilgili bir anısını anlattı;
Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş ile ilgili bir anısını anlattı;


"Prof. Dr. Nevzat Yalçıntaş hocamız 1988 yılında Site Cami'nin altında bulunan İslam Vakfının davetlisi olarak Samsuna gelmiş bir konferans vermişti. Konferansı sonuna kadar heyecanla dinledik. Daha sonra Vakıf Başkanı Av. Ali Türkmen, Cami İmam Hatibi Ali Rıza Bayraktar ve birkaç kişi ile birlikte camiyi gezmeye çıktık. Bu arada hocamıza caminin yeni yapıldığını ve Türkiye de kubbe altında yapılan tek cami olduğunu söylediler. Hocamız bize doğru döndü ve şöyle dedi: Farzı muhal 500 yıl evvel yaşayan insanlarımız dirilse ve Selimiye ve Site Camiini gezip görseler. Yorumları ne olurdu biliyor musunuz? Site camisi ecdadımızın çıraklık dönemine ait bir eser, Selimiye'de ustalık eseri derlerdi. Önce site camisi yapılmış sonra da Selimiye yapılmış derlerdi. 

Hocamı burada önemli bir mesaj vermişti. Demek istiyordu ki aradan geçen yüzlerce yıl sonra ustalığı bir kenara bırakıp çıraklığa dönmüşüz. herkes susuyordu. Artık daha yeni yapıldığı söylenen site camii hakkında başka birşey konuşmadılar.
İkindi namazını kılıp oradan ayrıldık.

Türkiye'nin yetiştirdiği ender insanlardan birisiydi. Bilgi birikim ve tecrübesi ile etrafına güven veren bir yapısı vardı. Allah Rahmet Eylesin"

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.