• İHSANBAŞKAN

Osman Genç: 'AK Parti içindeki paralel zihniyet temizlenmeli'

SAMSUN SEÇİM Haber Girişi : 21 Aralık 2014 23:21
Osman Genç: 'AK Parti içindeki paralel zihniyet temizlenmeli'
Canik Belediye Başkanı Osman Genç, AK Parti içerisine sızmış, meclis üyeleri arasına sızmış paralel destekçileri temizlemeden paralelle mücadele edilemez.
ARTIK SABRIMIZ KALMADI DER GİBİ...
OSMAN GENÇ SERT KONUŞTU;
Samsun - AK Parti içindeki paralel zihniyet temizlenmeli

Canik Belediye Başkanı Osman Genç,  "AK Parti içerisine sızmış, meclis üyeleri arasına sızmış paralel destekçileri temizlemeden paralelle mücadele edilemez. AK Parti'de siyaset yapan bazı insanlar yatırımları paralel yapının menfaatleri doğrultusunda yönlendirmektedir" dedi.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 17 ve 25 Aralık darbe girişimleriyle AK Parti hükümetini yıkmayı hedefleyen Paralel Yapı'nın uzantılarının Samsun'da da siyasetin içerisinde yer aldığını söyledi. Paralel Yapı zihniyetinin, Canik Belediyesi'nin yaptığı yatırımları da engellemeye çalıştığına işaret eden Başkan Osman Genç, 30 Mart'ta olduğu gibi bundan sonra da Paralel Yapı ve o zihniyetle mücadele etmeyi sürdüreceklerini belirtti. Samsun'daki Paralel zihniyetin AK Parti, Cumhurbaşkanı ve Başbakana ihanet ettiğine dikkat çeken Genç,  "Paralel Yapı Yeni Türkiye, Yepyeni Samsun ve Yepyeni bir Canik'in önünde en büyük engeldir. Samsun'da siyasetin içerisindeki Paralel Yapı zihniyetini temizlediğimizde şehrimizin önü açılacaktır" dedi.

SİYASETİN İÇERİSİNE SIZMIŞLAR

AK Parti İlçe Danışma Toplantısı Canik Kültür Merkezi'nde yapıldı. Toplantıda konuşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Samsun'daki Paralel Yapı zihniyetine dikkat çekti. Paralel Yapı'nın 17 ve 25 Aralık'ta AK Parti hükümetini hedef aldığını ve dost-modern darbe girişimleriyle hükümeti yıkmayı amaçladığını ifade eden Başkan Genç, aynı zihniyetin Samsun'da da Canik Belediyesi tarafından yapılan yatırımları engellemeyi hedeflediğine işaret etti. Samsun'da siyasetin içerisinde paralel yapı ile birlikte hareket eden siyasi unsurların olduğunu belirten Genç, "AK Parti içerisine sızmış, meclis üyeleri arasına sızmış bu paralel destekçileri temizlemeden paralelle mücadele edilemez. Bu şehirde AK Parti içindeki işbirlikçiler maalesef bu davaya ihanet içerisindedirler. Ak Parti'de siyaset yapan bazı insanlar yatırımları paralel yapının menfaatleri doğrultusunda yönlendirmektedir. Bir insan hem Ak Parti'de siyaset yapıp, hem de paralele hizmet edemez, paralele sempatik davranamaz. Bu düşüncede olanlar partiden acilen temizlenmelidir" diye konuştu.

17 ARALIK BİZİM İÇİN SADECE ŞEB-İ ARUS'TUR

17 Aralık'ın Mevlana'nın vuslata kavuştuğu gün yani Şeb-i Arus olduğunu ifade eden Genç, "17 Aralık'ın adını karalamak isteyen, 17 Aralık'ta başka yıl dönümleri hayal edenlerin hayalleri, Sayın Cumhurbaşkanımızın o dönemde başbakan olarak gösterdiği engin dirayet daha sonra da milletin, temsilcilerine sahip çıkması ve milli irade dersi vermesiyle hezeyana uğramıştır. Bizim için 17 Aralık, sadece Şeb-i Arus'tur, sadece vuslattır ve sadece Şeb-i Arus, sadece vuslat olarak kalacaktır. O mübarek günde, millet ile devletin buluşmasını, vuslatını engellemek isteyenlerin bütün çabalarını bundan sonra da boşa çıkarmak bizim için ulvi bir görevdir" şeklinde konuştu.

AK PARTİ'YE İHANET İÇERİSİNDELER

Ülkenin ve şehrin gelişimine engel olmak isteyenlerin olduğunu dile getiren  Genç, "Bu şehirde paralel yapı zihniyetinin siyasetin hangi noktasına sızdıklarını bilinmesine rağmen hala siyasetin sorumluları olanların hala müdahale etmemiş olması üzüntü vericidir, büyük bir ayıptır. Bu şehir ses çıkarmadığı için bedelini hep ödemiştir. Bu şehir bunun için yaşanabilir şehirler arasında 46. sıradadır. 17 Aralık'ta ve sonrasında bizim duruşumuzu hep birlikte yaşadık. Devlet içindeki paralel uzantılarla mücadele eden kurumlardan biri de Canik'tir. Biz her yerde bunları ifşa ettik. Kimse tek söz söylemedi, çünkü siyasi ve ticari ilişkilerinin devam ettiği bir Samsun yaşıyoruz. Bu AK Parti'ye, Başbakana, Cumhurbaşkanına ihanettir. Cumhurbaşkanı kefeni giyecek, ülkesi için koşacak, senin üç beş kuruş menfaatin için bu davaya ihanet edeceksin. Buna ses çıkardığın zaman kavgacı olacaksın. Canik kavgacı değil, milli mücadelecidir. Canik baş kaldırıyor, Canik 'olmaz, bu böyle gitmez' diyor.  Canik hiçbir zaman boyun eğmemiştir, bundan sonra da eğmeyecektir" ifadelerini kullandı.

İL YÖNETİMİNDEN KATILMAMASINA TEPKİ

Öte yandan AK Parti İl Başkanı Fuat Köktaş'ın ve il yönetiminden kimsenin toplantıya katılmamasına da partililer tepki gösterdi. AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler, "İl Başkanımız seçimin ardından ilçe yönetimine bir hayırlı olsuna dahi gelmemiştir. Şimdi de ilk danışma toplantımıza yönetimden kimse gelmemiştir. İl Başkanı ilçe teşkilatlarını kucaklaması gerekirken, bizi sahipsiz bırakmıştır. Bunu anlayabilmek mümkün değildir. Bu şehir sahipsiz mi?" dedi. Eler, ayrıca şunları söyledi: "Genel merkezimiz yüzde 55-60 oranında oy hedefliyor. Bu da 2015'te yapılacak seçimde Anayasayı değiştirecek yeterli sayıya ulaşmak demektir. Anayasa bu ülkenin sırtında bir kamburdur. Bir çok noktada yenilikler yapılmıştır, ama hala kısmen devletimizin, yatırımların önünde engel teşkil ediyor. Anayasayı değiştirecek 367 sayısına ulaşacağımızı ümit ediyorum. Bununla ilgili her türlü çalışmayı yapmamız lazım."  AK Parti İlçe Danışma Toplantısına Başkan Genç ve Eler'in yanısıra AK Parti İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları ile üyeleri, mahalle temsilcileri ve partililer katıldı. 

TWİTTER FENOMENİ BAŞKENTÇİ 'NİN BU ÇAĞRIYA TWİTİYLE CEVAP VERDİĞİ GÖRÜLDÜ...

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.