• İHSANBAŞKAN

OMÜ'der Üyeleri İftarda Buluştu

DERNEK-SENDİKA Haber Girişi : 11 Temmuz 2015 11:50
OMÜ'der Üyeleri İftarda Buluştu
Ondokuzmayıs Öğretim Üyeleri Derneği ( OMÜ-DER) yönetim kurulu düzenledikleri iftar yemeği ile birlikte üyeleriyle bir araya geldi
OMÜ-DER ÜYELERİ İFTARDA BULUŞTU

               Ondokuzmayıs Öğretim Üyeleri Derneği ( OMÜ-DER) yönetim kurulu düzenledikleri iftar yemeği ile birlikte üyeleriyle bir araya geldi.

               İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Osman Eyüboğlu'nun okuduğu Kur'an-ı Kerim ile başlayan iftar programı, OMÜ-DER Başkanı Doç. Dr. Yücel Öksüz'ün konuşmalarıyla devam etti.

               Dernek Başkanı Öksüz sözlerine, Üniversitede büyük sıkıntıların yaşandığı, mazlum ve mağdurların sürgünlere gönderildiği, üniversiteden atılmaların yaşandığı bir dönemde  farklı görüş ve yaşam biçimini benimsemiş insanların bir direnç kalesi olarak  geliştirdiği kurumun adıdır OMÜ-DER diyerek başladı. OMÜ-DER'in yaşanılan tüm olumsuzluklara rağmen bugün Türkiye de en fazla üyesi olan öğretim üyeleri derneği olma başarısı göstermiş, YÖK yasa tasarısının hazırlanmasında 2 kez komisyonlara üyeler verebilmiş, Üniversitelerin yapılanmasıyla ilgili raporlar hazırlayarak katkı sağlamış bir kuruluş olduğunu ifade eden Dernek Başkanı Doç. Dr. Yücel Öksüz'ün konuşması sırasında geçmişte yaşanan olaylardan günümüze kadar olan süreçten bahsederken salonda duygusal anların yaşandığı gözlendi.

               OMÜ-DER'in farklılıkları zenginlik olarak kabul eden anlayışıyla farklı düşüncelere, tercihlere sahip insanların kardeşçe bir arada bulunabildiği bir üst yapı olduğu ifade eden Yücel Öksüz, üyeler arasında dayanışma ve birliktelikten doğan gücünün her düzeyde kabul görecek projelerin üretilmesini sağlayacağını vurguladı.

            Öksüz, Üniversitede herkesi kucaklayan yaklaşımıyla barış ve huzur ortamının oluşmasına katkı sağlayacaklarını ifade ederek bu akşamki katılımla bir kez daha anlaşılmıştır ki OMU-DER bir buluşma ve kucaklaşma merkezi haline gelmiştir dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.