OKULA BAŞLARKEN ÖĞRETMEN

  • İHSANBAŞKAN

OKULA   BAŞLARKEN ÖĞRETMEN

Bilsen ŞAHİN

Eğitim Danışmanı  ve Öğrenci Koçu


    Eğitim hayatının en önemli adımıdır. 1.sınıfa başlamak.  Çocuk;  arkadaş,  sınıf ortamı ve öğretmen kavramlarını yakinen tanıyacak ve bu tanıma onun bütün hayatı boyunca okula ve eğitime bakışını etkileyecektir. O nedenledir ki çok önemli bir aşama olarak kabul edilir. Yine aynı nedenle Finlandiya  öğretmene yatırımı 1.sıraya almış ve öğretmen  eğitimlerini   titizlikle yapmaktadır. Bundan dolayı ülkedeki en yüksek ücret alan meslek arasında öğretmenlik vardır. Hatta öğretmenler arasın da en yüksek ücret Anaokulu ve ilkokul öğretmenlerinindir.


      Cumhuriyetin  ilk yıllarında bu gerçekle hareket edilerek eğitime ciddi yatırımlar yapılmıştır.  Köy Enstitüleri bu bakış açısına iyi birer örnek olmuştur.    Yakın çevremizde bir örnek verecek olursam: Akpınar Köy Enstitüsü olarak 1939 da eğitime  başlar.  Okul o yıllarda ciddi araç gereçle donatılır.  Öyle ki o dönem İlçe Kaymakamı’nın   Makam aracı yokken okul   Müdürüne Makam Aracı verilmiştir. O döneme ait araçlar halen okulda bulunmaktadır.


    Çünkü Öğretmene yapılan yatırım, eğitime yapılmıştır.  Eğitime yapılan yatırım, çocuklarımıza gençlerimize yapılmıştır.  Dolayısıyla  ülkenin geleceğine yapılmış yatırım demektir.   

                                                                 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.