Oğlu polisle tartışan Bayram Türkoğlu konuştu

GÜNDEM Haber Girişi : 27 Temmuz 2012 19:29
Oğlu polisle tartışan Bayram Türkoğlu konuştu
Aydınlık Gazetesi'nin ortaya çıkardığı olayda, Türkoğlu'nun teşhis ettiği Komiser Yardımcısı Murat Emer açığa alındı.

Aydınlık Gazetesi'nin ortaya çıkardığı olayda, Türkoğlu'nun teşhis ettiği Komiser Yardımcısı Murat Emer açığa alındı. Oğlunun tartıştığı polisin görevden alınması ve teşhis görüntüleri ile gündeme bomba gibi düşen olay için AK Parti Hatay Milletvekili Bayram Türkoğlu ilk kez konuştu.


İşte Türkoğlu'nun açıklamaları;

"Bu aslında masum kalması gereken bir olay ancak masumiyetinden saptırıldı. Yargıya müdahalemiz söz konusu değil. Bu olay bir ay önce olmuş bir olay. Bu aslında emniyetin savcılıktan gelen talep üzerine ortaya konan bir usul. Bunun şimdi bir de şu boyutunu düşünmek lazım.

EMNİYET MÜDÜRÜNÜ ARADIM

Olay sırasında haberim vardı ve emniyet müdürünü aradım tatsızlık yaşanmamasını istedi. Oğlumu da aradım emniyet müdürü ile görüştüğümü ve tatsızlığa mahal vermeyin dedim.

Sonuç itibariyle onaylamadığımız bir müdahalede bulunulmuş. Son kez şunu söylemek istiyorum. Emniyetle bizim aramızda bir sorun yok. Hepsi gözümü gibi koruduğumuz varlıklarımız.

NORMAL PROSEDÜR

"Olay savcılığa intikal ettirilince savcı hanım görüntüleri istemiş. Kişinin tespiti için ilçe emniyet müdürümüz de teşhis amacıyla ekibi hizaya dizmiş. Emniyette savcılıktan gelen istek üzerine tartışmanın içinde olan arkadaşları teşhis etmek için yapılan bir usül. Bu normal uygulanan prosedür. Olayın faili bu şekilde belirlendi. Bu durum, savcı ile emniyet müdürümüzün insiyatifidir. Olayın failini daha sonra açığa aldılar. Benim hizaya dizin demek gibi bir şey söylemem mümkün değil. Müdürün tasarrufunda gelişen bir olaydır. Kaldı ki olayla ilgili yaşandığı andan sonra ne vali ne de emniyet müdürünü aramadım. Görevden alınan polise ilgili, ?O'nun da çocuğu var' diyerek aradım. Tekrar göreve döndü. Farklı bir ilçede çalışmaya başladığı için ağrına gitmiş olabilir. Yaşananlar idarenin kendi iç tasarrufudur" açıklamasını yaptı.

BEN POLİSİME SIKINTI GELSİN İSTEMEM

Türkoğlu, kendisinin vekillik ve öncesinde belediye başkanlığı görevi süresince emniyetle iç içe bir insan olduğunu belirterek, "Ben polisime, askerime en ufak bir sıkıntı gelsin istemem" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.