NECATTİN DEMİRTAŞ: HİZMETLERİMİZ İZ BIRAKACAK

SAMSUN SEÇİM Haber Girişi : 05 Eylül 2012 20:36
NECATTİN DEMİRTAŞ: HİZMETLERİMİZ İZ BIRAKACAK
İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Gazi hizmet binası meclis salonunda daire müdürleri ile bir araya geldi.

 NECATTİN DEMİRTAŞ: HİZMETLERİMİZ İZ BIRAKACAK

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Gazi hizmet binası meclis salonunda daire müdürleri ile bir araya geldi. Kurum kültürünün önemine değinen Başkan Necattin Demirtaş, Kurumda çalışan herkesin aidiyet duygusu içersinde işe sahiplenmesi gerektiğini söyledi. Belediye Başkanlığı döneminde çok adil ve uyumlu bir çalışma ortamını sağladıkları ifade eden Başkan Necattin Demirtaş, ," Halka hizmet etmekten çok mutlu olduğunu belirterek, ’İnsanlara faydalı olmak çok güzel bir duygu.İnsanların en hayırlısı insana faydalı olandır anlayışı ile hizmet etmekteyiz." dedi.

 

Görev süresi içersinde çok güzel işler ortaya koyduklarını ifade eden Başkan Demirtaş, Planlı ve disiplinli bir yönetim anlayışı sergilediklerini belirterek, Halk Ekmek, İlkadım Kongre ve Ticaret Merkezi Yeni Belediye Hizmet Binası, Trafik Eğitim Parkı, SAMBİS, Kentsel Dönüşüm projeleri gibi hizmetlerle İlkadım da kalıcı eserler bırakacaklarını söyledi.

VİLLA TİPİ SEVGİ EVLERİ YAPTIK

 Yetiştirme yurtlarında kalan kimsesiz çocukların daha sosyal bir ortamda barınmalarını sağlamak amacıyla AB standartlarında Villa tipi evler inşa ettiklerini söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,  " Bir ilki gerçekleştirerek yurtlarda kalan kimsesiz çocukların aile ve ev ortamına daha kolay adapte olmaları için sevgi evleri projesi kapsamında modern villa tipi evler inşa ettik. Yurt ortamındaki koğuş sistemine son verilerek sıcak bir aile ortamını yaşatmak amacıyla inşa ettiğimiz sevgi evleriyle kimsesiz çocuklarımız sosyal hayatla iç içe oluyor.  “ dedi

Koğuş ve yatakhane sisteminden oda sistemine geçilen olan uygulama ile sahipsiz çocukların topluma adaptasyonun sağlandığını ifade eden Demirtaş, Sevgi ve emekle inşa ettikleri modern evlerde kalan yurt çocukları gerektiğinde bakıcı anneleri ile birlikte evleri için pazara, markete gidip alışveriş yapabiliyor. Birlikte yemek pişirebiliyorlar. Çocuklar, böylece aile ortamından soyutlanmadan hayatlarını sürdürebiliyorlar." diye konuştu.

KÜÇÜKLER TRAFİK KURALLARINI EĞLENEREK ÖĞRENECEK 

 Çocuk ve gençlerin eğitimine önem verdiklerini anlatan Başkan Necattin Demirtaş, Derebahçe mahallesinde temelini attıklarını 4 bin metrekarelik alana Trafik Eğitim Parkı yapacaklarını söyledi.

Trafik kurallarına duyarlı eğitimli nesiller yetiştirmeyi amaçladıklarını kaydeden  Başkan Necattin Demirtaş, İlköğretim düzeyinde eğitim alan yavrularımızda trafik bilincini küçük yaşlarda kazandırmak için eğlendirici ve eğitici özelliği bulunan Trafik eğitim parkını yakın zamanda hizmete sunacağız. Çalışmalarını hızlı bir şekilde sürdürdüğümüz projemizin inşat çalışmaları devam etmektedir. Projemizle amacımız, okul öncesi, ilk ve ortaöğretim çocuklarına trafik kurallarını öğrenmelerini ve alışkanlık kazanmalarını sağlamak. " dedi.

Derebahçe mahallesinde 4 bin metrekarelik alana yapılacak olan alanda karayollarının standartlarına uygun yollar, kavşak, alt ve üst geçitler bulunduğunu anlatan Başkan Demirtaş, Trafik bilincinin gelişmesine önemli bir katkı sağlayacak olan proje kapsamında, okul öncesi çocuklar ile ilk ve ortaöğretim öğrencilerine derslerde öğrendikleri teorik trafik bilgilerini uygulama fırsatı vermek ve trafik kazalarının en aza indirilmesine yardımcı olacağız." diye konuştu.

REKOR ARAÇ FİLOSU

İlkadım Belediyesi’ne rekor sayıda araç kazandırarak makine parkını güçlendirdiklerini ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş,  2010 yılında 18 adet çöp kamyonu ile 20 hizmet aracı ile birlikte toplam maliyeti 2 milyon 647 bin TL’ye 1 adet amman marka silindir, 1 adet kargo 3232 C sathı asfalt kaplama aracı,  1 adet komatsu marka greyder, 2 adet azura temizlik aracı, 4 adet  mercedes marka sulama tankeri, 4 adet mercedes marka damperli yük kamyonu   aldıklarını kaydetti.

 

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.