Mursi'den Tahrir'de yemin

SİYASET Haber Girişi : 30 Haziran 2012 09:34
Mursi'den Tahrir'de yemin
Mısır'ın yeni cumhurbaşkanı Mursi, meydanı dolduran kalabalığın önünde sembolik olarak yemin etti
Mısır'ın yeni cumhurbaşkanı Mursi, meydanı dolduran kalabalığın önünde sembolik olarak yemin etti.

Mısır'ın yeni cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, devrimin sembol mekanı Tahrir Meydanı'nı dolduran yüzbinlerce kişinin önünde, resmi tören öncesi sembolik olarak başkanlık yemini etti.

Mursi, Hüsnü Mübarek'in devrilmesinin ardından ülke yönetimini elinde bulunduran Yüksek Askeri Konsey'in bu yetkisini devretmesi talebiyle Tahrir Meydanı'nı dolduran kalabalık karşısında, Anayasa Mahkemesi'ndeki yemin töreninde okuyacağı metni takiben, ''Cumhuriyet düzenini koruyacağıma ve anayasa ile kanuna saygılı olacağıma yemin ediyorum'' ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı sırasında sivil ve anayasal bir devletin inşası için çalışacağını vurgulayan Mursi, otoritenin tek kaynağının Mısır halkının iradesi olduğunu ve bu iradenin üzerinde hiçbir gücün bulunmadığını belirtti.

Yönetimi elinde bulunduran Yüksek Askeri Konsey'in, cumhurbaşkanlığı makamının yetkilerini daraltmasıyla ilgili tartışmalara da değinen Mursi, halk tarafından görevlendirildiği için yetkilerinden kesinlikle taviz vermeyeceği uyarısında bulundu. ''Allah'tan başka kimseden korkmuyorum'' diyen Mursi, devrimin bütün amaçlarına ulaşıncaya kadar mücadeleye devam edeceklerini bildirdi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.