• İHSANBAŞKAN

Mursi'ye idam kararı kabul edilemez

DÜNYA Haber Girişi : 19 Mayıs 2015 21:52
Mursi'ye idam kararı kabul edilemez
Samsun Yazarlar Derneği (SAY-DER) Başkanı Ahmet SEVEN Mısır'da darbe ile işbaşından uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin önce hapse atılıp daha sonra da idama çarptırılmasına karşı çıktı.
  Halen Mısır'ın Cumhurbaşkanı 
  Muhammed Mursi'dir

 Mursi'ye idam kararı kabul edilemez

Samsun Yazarlar Derneği (SAY-DER) Başkanı Ahmet SEVEN  Mısır'da darbe ile işbaşından uzaklaştırılan  Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin önce hapse atılıp daha sonra da idama çarptırılmasına karşı çıktı. 

Samsun Yazarlar Derneği (SAY-DER) Başkanı Ahmet SEVEN : 'Halkın oylarıyla seçilerek işbaşına gelen bir Cumhurbaşkanını darbe ile devirip hapse atarak görevden uzaklaştıranların yönetimini meşru görmek demokrasi anlayışı ile bağdaşmamaktadır. Üstelik kendilerinin hükmettikleri adalet sistemi ile idama mahkûm edip bunu yasal olarak göstermeye kalkışmanın hiç bir mazereti olamaz. Darbelerin ve darbecilerin tarihe karıştığı günümüzde demokrasiye inananların bu duruma itiraz etmeleri insanlık gerçeğidir. Halen Mısır'ın gerçek Cumhurbaşkanı halkın oylarıyla işbaşına getirilmiş olan Muhammed Mursi'dir. Cumhurbaşkanı Mursi'nin idama çarptırılmasını kabul etmiyor başta Darbeci Sisi olmak üzere darbecileri dünya insan hakları adına kınıyoruz. Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye idam cezası verilmesi yeryüzünde insanlık onurunun bir kez daha çiğnenmesidir. Sisi gelen tepkileri kendi iç işlerine karışılmış olmakla karıştırmamalıdır. Kısaca insan haklarına inanmış tüm ülke ve toplumları bu hukuk ve insanlık cinayetine gereken cevabı vermeye davet ediyorum. Alınan karar bir insanlık ayıbıdır. Mısır'ın tarihine düşen cinayet lekesidir.  Bu lekenin daha ileri gitmesine izin verilmemelidir. Bu olay dünya ülkelerinin insanlık sınavından geçişidir. Bu sınav kaybedildiği takdirde dünyada demokrasiye inanç ve güven yitirilmiş olacaktır. Mısırdaki darbecilerin bu tutumu Dünya'da halk iradesiyle işbaşına gelen tüm yöneticilere bir tehdit olarak algılanmalı, adaletin herkese lazım olacağı unutulmamalıdır' dedi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.