• İHSANBAŞKAN

Milli Mücadele Kahramanı Fatma Çavuşun Kabrini ziyaret ettiler

SAMSUN HABER Haber Girişi : 30 Ekim 2016 10:55
Milli Mücadele Kahramanı Fatma Çavuşun Kabrini ziyaret ettiler
Samsunda Sivil Toplum Kuruluşları 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında Milli Mücadele Yıllarında Dağköyde çetelere karşı büyük mücadele veren kadın kahramanlarımızdan Fatma Çavuşun Kabrini Ziyaret ettiler.
Samsunda Sivil Toplum Kuruluşları 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında Milli Mücadele Yıllarında Dağköyde çetelere karşı büyük mücadele veren kadın kahramanlarımızdan Fatma Çavuşun Kabrini Ziyaret ettiler. 

Samsun Yazarlar Derneğinin  organizasyonuyla gerçekleşen programda Dağköyde Fatma Çavuşun kabri başında Şehit ve Gazilerimiz için Kur'an okunup dua edildi.  Davetliler daha sonra Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Fatma Çavuş anısına yaptırılan anıt heykelin önünde ellerinde Türk Bayraklarıyla hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Ahmet Seven: "Fatma Çavuş Milli Şuurun'da bir Temsilcisidir"
Fatma Çavuş hakkında 20 yılı aşkın süredir yaptığı araştırmalarla bilinen Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven burada davetlilere Fatma Çavuşun kişiliği ve mücadelesi hakkında bilgiler verdi. Seven bu araştırmaları yakında kitap olarak yayınlayacağını da ifade ederek: "Bundan böyle her yıl 29 Ekim'de ziyaretlerimiz gerçekleşecek. Bu ziyaretlerimizi geleneksel hale getirmeyi düşünüyoruz. 15 Temmuzda Darbe Kalkışmasına karşı duran milletimiz Fatma Çavuşlardan devraldığı ruhla hareket etmiştir. Bu anlayışa minnettarız " dedi. 

Ziyarete Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven, Yönetim Kurulu üyeleri Doğan Kan ve Ahmet Köksal, Samsun Bem-Bir Sen Şube Başkanı Nurettin Sever ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Yaşar Doğu Emirli Köyü Dernek Başkanı ve KADEF Genel Başkan Yardımcısı Naci Cingöz, KADEF Kadın Kolları Başkanı Aynur Cingöz, Emekli Halk Eğitim Müdürü Hasan Yiğit, Şair Zekeriya Müezzinoğlu, Fatma Çavuşun Yeğeni Dursun Tümer, Dağköy Muhtarı-İmam Hatibi ve vatandaşlar katıldı.

Naci Cingöz'den Ahmet Seven'e Teşekkür
Yaşar Doğu Emirli Köyü Dernek Başkanı ve KADEF Genel Başkan Yardımcısı Naci Cingöz; "Bugün çok anlamlı bir ziyaret yaptık. Milli Mücadele Kahramanımız Dağköylü Fatma Çavuşun mezarını ve anıtını ziyaret ettik. Bu Kahramanları ortaya çıkaran bunlarla ilgili araştırmalar yapan Samsun Yazarlar Derneği Başkanı sn. Ahmet SEVEN'e bir Samsunlu vatandaş olarak takdir teşekkür ve şükranlarımı sunarım" dedi 

Fatma-Avni Asal Camiine hayran kaldılar
Ziyarette yer alan davetliler daha sonra aynı mekanda yer alan ve Samsunlu İşadamı Avni Asal tarafından yaptırılan Fatma-Avni Asal Camiini gezdiler. Camii ve müştemilatına hayran kalan davetliler ; " Bu camiyi yeni bir cami yapılırken örnek alınacak bir proje olarak gördük. Her şeyiyle muhteşem olmuş. sanatı mimarisi konumu müştemilatı bizi hayran bıraktı. Bu eseri yapanlardan Allah Razı olsun" diyerek duygularını dile getirdiler. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.