• İHSANBAŞKAN

Mehmet Yazıcı'dan Sarayköy'de 'Gazetecilik' dersi

SAMSUN HABER Haber Girişi : 06 Mayıs 2015 20:47
Mehmet Yazıcı'dan  Sarayköy'de 'Gazetecilik' dersi
Samsun'un Atakum ilçesine bağlı Sarayköy'deki ilk ve ortaokul 8'inci sınıf öğrencileri, 'Meslek Tanıtım Programı' kapsamında Samsun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Yazıcı'yı ağırladı.
 Sarayköy'de 'Gazetecilik' dersi

Atakum ilçesine bağlı Sarayköy Ortaokulu'nda 8'inci sınıf öğrencilerinin konuğu olan Samsun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Yazıcı, öğrencilere gazeteciliğin inceliklerini anlattı.

Samsun'un Atakum ilçesine bağlı Sarayköy'deki ilk ve ortaokul 8'inci sınıf öğrencileri, 'Meslek Tanıtım Programı' kapsamında Samsun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Yazıcı'yı ağırladı.

 

İlçe merkezine 15 kilometre uzaklıktaki Sarayköy İlk ve Ortaokulu 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen 'Meslek Tanıtım Programı' devam ediyor. Program kapsamında öğrencilerle bir araya gelen Samsun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Yazıcı, mesleğini tanıtan bir sunum gerçekleştirdi. Konuşmasına kısa meslek geçmişini anlatarak başlayan Yazıcı, daha sonra 'gazetecilik ve medya' ile ilgili öğrencilerden gelen soruları yanıtladı.

TEKNOLOJİ BASINI ETKİLEDİ

Cemiyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Muammer Dilber'in de katıldığı sunumda, gazeteciliğin, hızlı bir şekilde gelişimini sürdüren teknoloji ile birlikte özellikle son 10 yıl içerisinde büyük değişim geçirdiğine dikkat çeken Mehmet Yazıcı, "Büyük teknolojik değişimden en fazla etkilenen meslek belki de gazetecilik oldu. Bugün tüm hayatımızı kapsayan ve genel tanımıyla 'medya' adını verdiğimiz iletişim sahası, her geçen gün daha da büyüyor. İnternet ile birlikte medya sektörüne olan ilgi de bu büyümeye paralel olarak artıyor" dedi.

HALKIN HABER ALMA HAKKI

Gazeteciliğin zorlu, yorucu, bir o kadar da zevkli meslek olduğunu belirten Başkan Yazıcı, gelecekte bu mesleği seçecek olanların teknolojiyi yakından takip etmesi gerektiğini söyledi.  Gazeteciliğin ilkeli ve onurlu bir meslek olduğunun altını çizen Yazıcı, "Bu meslek en önemli kamu hizmetlerinden biri sayılıyor. İnsanların haber alma özgürlüğü, yaşamlarını doğrudan etkileyen bir faktördür. Bunu sağlayacak olanlar da meslek ilkelerine bağlı, onurlu ve dürüst gazetecilerdir. Her gazeteci mesleğin temel ilkelerine bağlı kalmak zorundadır." diye konuştu.

OLUMLU HAYALLER KURMALI

Sunumun ardından Okul Müdürü Aykut Arık, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Yazıcı'ya teşekkür etti. Arık, "Okulumuz 8'inci sınıfında okuyan öğrencilerimizin daha önce hiç görmediği, hakkında hiçbir şey bilmediği meslek gruplarını tanıtmak amacıyla bir proje kapsamında böyle bir uygulama başlattıklarını söyledi. Her meslekten önemli isimleri okula getirip öğrencilerle buluşturduklarını belirten Arık, "Meslekler hakkında bilinmeyen her türlü bilgiyi öğrencilerle paylaşmak amacıyla mesleğinde rol model sayılan isimleri öğrencilerimizle buluşturuyoruz. Böylece çocuklarımıza iyi bir meslek sahibi olma bilincini kazandırmak istiyoruz. Bu amaçla başlattığımız programımızı başarıyla sürüyor. Proje sayesinde öğrencilerimizin gelecekle ilgili olumlu hayaller kurmalarını sağlamayı ve hayatlarında kristalleştirici bir etki yaratmayı istiyoruz" dedi.

 (md)

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.