• İHSANBAŞKAN

Meclis restoranında neden içki servisi yapılmıyor?

SİYASET Haber Girişi : 03 Şubat 2016 01:45
Meclis restoranında neden içki servisi yapılmıyor?
27 Ocak'ta yapılan TBMM Başkanlık Divanı toplantısında CHP'li Meclis İdari Amiri Tufan Köse, Meclis Başkanı İsmail Kahraman'a 'Restoranda neden içki servisi yapılmıyor' sorusunu yöneltmiş ve olumsuz yanıt almıştı.
 Meclis restoranında neden içki servisi yapılmıyor?
Bu soru kimden gelir? CHP
 

27 Ocak'ta yapılan TBMM Başkanlık Divanı toplantısında CHP'li Meclis İdari Amiri Tufan Köse, Meclis Başkanı İsmail Kahraman'a "Restoranda neden içki servisi yapılmıyor" sorusunu yöneltmiş ve olumsuz yanıt almıştı.

CHP'NİN ALKOL ISRARI

Bu olay sonrası açıklamada bulunan AK Parti Meclis İdari Amiri Salim Uslu, CHP'nin kamu kuruluşlarında alkol alınması konusunda bir ısrarı olduğunu belirtti. Salim Uslu, ünlü yönetmen Sinan Çetin'in oğlu Rüzgar Çetin'in alkollü bir şekilde araç kullanırken trafik polisi aracı ile çarpışması sonucu Çorumlu polis memuru İsmet Fatih Alagöz'ün şehit olduğu kazayı hatırlatarak, şunları söyledi:

"BİR SARHOŞ POLİS OTOSUNA ÇARPTI"

"İstanbul'da bir sarhoş polis otosuna çarptı ve Çorumlu hemşehrimiz İsmet Fatih Alagöz şehit oldu. Sarhoş, yüksek promil alkol almış birisi görev başındakilere çarpıyor. O diyebilir ki, 'benim içki içme hakkım var' ama öbürlerinin de orada yaşam hakkını elinden alıyorsun. İki tane çocuğu ve genç eşi ortada kaldılar. Böyle bir aşamada bu teklifi yapan CHP'li arkadaşımız, üstelik de Çorum milletvekili arkadaşımız, bu teklifi yapmadan önce bu kaza haberini almış olsaydı teklifi yapmazdı ya da tekliften şimdi mahcup olduğunu düşünüyorum.

"CHP'LİLERİN KAMU KURULUŞLARINDA ALKOL ALINMASI ISRARI"

Bu CHP'lilerde kamu kuruluşlarında alkol alınması konusunda bir ısrar var. Bu ısrarın anayasal dayanağı yok. Çünkü insanların sağlığını korumak, yaşam hakkını korumak devletin öncelikli görevi. Bu nedenle uyuşturucu ve içki ile mücadele etmek gerekiyor. Oraya giden zat, lokantada alkol aldığı zaman oraya gelen ailelerin taciz edilmesiyle başlayan, yüksek konuşma ile devam eden, eğer Meclis çalışmaları devam ediyorsa genel kurula girmesi halinde olabilecek olayları öngörüyor olması lazım. Biraz basiretli davranıp, muhtemel sonuçları tahmin ederek hiç olmazsa buralarda alkol alınmaması konusunda gereken hassasiyeti göstermesi lazım. İlla alkol alacaksa dışarıda satılan yüzlerce yer var. Israrla 'kamu işyerlerinde alacağım' diyorsa bu anayasaya aykırı bir durumdur. Alkol alanların kendi ocağını, başkasının ocağını söndürmesi göz önünde bulundurulursa böyle bir teklifin doğru olmadığını düşünüyorum. Nitekim böyle bir teklifi Meclis Başkanımız İsmail Kahraman reddetmiştir.

"ALKOL ŞİŞEDE DURDUĞU GİBİ DURMUYOR"

Şu odada alkol alınır, bu odada alınmaz' diye bir şey söz konusu değil. Alkol aldıktan sonra genel kurula gelmeyeceğinin bir garantisi yok. Araba kullanmayacağının, kullandığı araba ile bir başkasının canına, malına zarar vermeyeceğinin garantisi yok. Alkol şişede durduğu gibi durmuyor. Dışarıda isteyen istediği gibi alır. Ama kamu işyerlerinde alkol alınmasını doğru bulmuyoruz. Kendilerine de söylendi. Çorum Milletvekili böyle bir teklif yapmış, İsmet Fatih Alagöz kardeşimiz teklifin yapıldığı tarihten iki gün sonra alkol kullanan birisinin aracının çarpması ile can vermişse zannediyorum o arkadaşımız da yaptığı tekliften üzülmüştür diye düşünüyorum"

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.