• İHSANBAŞKAN

LPG'ye deodorant gazı karıştırmışlar

EKONOMİ Haber Girişi : 08 Aralık 2014 13:17
LPG'ye deodorant gazı karıştırmışlar
Denetim yetersizliğinden şikayet eden bayiler LPG'de maliyeti düşürmek için ÖTV'siz deodorant gazı kullanıldığını söyledi.
Türkiye'de 83 akaryakıt dağıtım şirketi, bunların ürünlerini satan 12 bin 136 satış istasyonu bulunuyor. Bu istasyonlardan satışı yapan BP, PETROL OFİSİ, OPET, TOTAL ve SHELL'in ağırlıklı ürünlerini satan bin 367 bayi, Petrol Bayileri ve Petrol Ürünleri Tüketicileri Derneği (PETBAYDER) altında 2 yıl önce dernekleşti. Dernek Başkanı Fatma Yarar, dağıtıcı ve bayi karının toplamda yüzde 11-11,5 olduğunu, karın yüzde 5'inin dağıtım şirketlerinde kaldığını belirtti. Kaçak akaryak konusuna da değinen Yarar, Tüpraş çıkışının altında fiyatla akaryakıt satıldığını savundu. 
ÇOBAN ADINA ŞİRKET
Akaryakıt kaçağında hapis cezasının olmadığını ifade eden Yarar, "Kaçakçılık yapanların elinde dağdaki çobanın üzerinde şirket kaydı oluyor. Kaçak veya marker cezası alınca 700-800 bin lira ceza kesileceği için lisansını iptal edip, bir diğer şirketi ile yoluna devam ediyor. Tabii ki dağdaki çoban da adresinde bulunamıyor" ifadelerini kullandı. 
FİYATI UCUZA GELİYOR 
Tüketicilerin de sadece fiyata bakarak akaryakıt almaması uyarısında bulunan Yarar, ucuz LPG kullanan tüketicilerin farklı yöntemlerle dolandırıldığını anlattı.  Fatma Yarar, şunları söyledi: "Deodorantlarda kullanılan aerosol gazı var bunlar LPG satışında kullanılıyor. ÖTV farkı olduğu için fiyat ucuza geliyor. Deodorantta kullanılan gaz daha hızlı yandığı için normalde 10 lira yakması gereken bir yerde araç 12 liralık gaz tüketiyor."
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.