• İHSANBAŞKAN

Lokman Hekim'in adını söylemeden gittiği ölümsüzlük ilacı

SAĞLIK Haber Girişi : 02 Temmuz 2015 10:44
Lokman Hekim'in adını söylemeden gittiği ölümsüzlük ilacı
Zeytinin ve zeytinyağının sağlığımıza sayısız faydalar kattığını biliyoruz. Yemeklere verdiği o nefis lezzetin yanı sıra, bu narin meyve ve yağ, kolesterolü düşürür, kalp hastalıklarını, kireçlenmeyi ve barsak hastalıklarını önler.
 Lokman Hekim'in adını söylemeden gittiği ölümsüzlük ilacı:
ZEYTİNYAĞI
 

Zeytinin ve zeytinyağının sağlığımıza sayısız faydalar kattığını biliyoruz. Yemeklere verdiği o nefis lezzetin yanı sıra, bu narin meyve ve yağ, kolesterolü düşürür, kalp hastalıklarını, kireçlenmeyi ve barsak hastalıklarını önler.

Karaciğer temizler. Dalağın vazifesini kolaylaştırır. Bağırsaklarda birikmiş posaların vücuttan atılmalarını sağlar. Bağırsakları iyi çalışmayanların her sabah aç karnına bir çorba kaşığı zeytin yağı içmeleri çok faydalıdır.

Zeytinde bol miktarda D vitamini bulunur. Bu vitamin bünyenin gelişmesi için son drece lüzumludur. Kemik zaafiyetinde istidatlı olan çocuklara zeytin ve zeytin yağı verilirse kemik zaafiyetinin önüne geçilmiş ve kemiklerin kuvvetli olmaları sağlanmış olur. Diş çürümelerini önler.

Bedene yorgunluk veren toksinleri gidererek vücudun kuvvetli olmasını sağlar. Zeytinyağı zehirleri zamanında çepeçevre sararak vücuttan atar. Bu bakımdan panzehir gibidir.

Bunların yanında zeytinyağını gerek yemeklerde kullanmanın gerekse içmenin (kaşıkla veya bardakla) ihtiva ettiği A, D, K ve E vitaminleri sayesinde yaşlanmayı geciktirdiği bilinir. Zeytinyağı kalp atışlarının düzenlenmesine ve hücrelerin yaşlanmasını geciktirmeye yardım eden antioksidan maddeler içerir. Sindirime yardımcı olur, kabızlığı ve hemoroid (basur) hastalığını önler. Vücuda kalsiyum alınışını kolaylaştırır. Cildin hem görünüşünü hem de yapısını güzelleştirir, sadece içten besleyerek. Ayrıca kanser riskini azaltır, yüksek tansiyonu düşürür.

Zeytinyağı dıştan sürtmekle de pekçok faydalar verir. Tam bir zeytinyağı sevdalısı olan Amerikalı yazar Carol Firenze, tecrübelerini "Zeytinyağı Tutkusu" (Komilinin desteğiyle Ledo Yayıncılık 2007) adlı kitabında bir araya getirmiş. "Rengine, tadına, kıvamına, çeşidine, mistikliğine, kokusuna, her yerde kullanabiliyor olmasına; kısacası her şeyine hayranımsı diye başladığı kitabında zeytinyağı ile hayatı güzelleştirmenin 101 yolunu anlatmış.

İşte Firenze'nin sözünü ettiği zeytinyağını dıştan sürmekle elde edilen faydalardan bazıları:

Pekçok faydasının yanı sıra cilde ve saça da inanılmaz güzellik katar. Kuru cildi canlandırır, kırışıklıkları azaltır. Zeytinyağı cildi yumuşatır ve esnek, pürüzsüz bir görünüm verir.

Uzun süre ayakları üzerinde kalanlar için müjde: Zeytinyağı yorgun ayakları dinlendirir ve canlandırır. Zeytinyağının mükemmel yumuşatma ve nemlendirme kapasitesi vardır. Çatlak ve kuru ayakları tedavide birebirdir.

Vücut masajı zeytinyağı ile yapıldığında kan dolaşımını artırır ve dokulara oksijen taşır.

Kandaki HLD dediğimiz iyi huylu kolesterol düzeyini arttırır. 
LDL kolestrolü temizler. 
Yağların içinde hazmedilmesi en kolay olan olduğu için sindirim kolaylığı sağlar. 
Çocuklarda beyin ve kemik gelişimini hızlandırır.
E vitamini sayesinde yaşlanma etkilerini azaltma ve doku yenileme özelliği taşır.
Kireçlenmeyi önlemede büyük rol oynar. 
Zeytinyağı unutkanlığı önler : Akdeniz ülkelerinde yaşayan ve yemeklerinde çoğunlukla zeytinyağı kullanan toplumların 65 yaş üzeri yetişkinlerinde hatırlama oranının diğer ülke yetişkinlerine göre çok daha fazla olduğu saptanmıştır.

Ellerdeki, derideki veya saçtaki boyayı çıkarmakta kullanılır.

Soğuktan donmaya karşı koruyucudur.

Kesiklerde ve su toplanmasında faydalıdır. Acılı güneş yanıklarında kızarmış deri zeytinyağı ile ovalarak rahatlatılabilir.

Kuru ve çatlak ciltlere yararlıdır.

Kas kramplarını tedavi eder.

Sivrisinekler zeytinyağı sürülmüş cildi ısırmazlar.

Keneleri etkisiz hale getirir.

Zeytinyağı sabunu doğal, saf bir temizleyicidir ve vücudu nemlendirir. Yumuşatıcı ve rahatlatıcı etkisi sayesinde cildi ve saçları temizlerken yumuşatır, nemlendirir. Aynı zamanda her tür hassas cilt için bile güvenlidir.

Zeytinyağı traş edilecek bölgeyi yumuşatma ve rahatlatmada birebirdir.

Kurumuş ve çatlamış dudak için merhem olarak kullanılabilir.

Kurumuş saçların dayanıklığını ve esnekliğini artırır.

Saçtaki kepeği ve dökülmeyi engeller. Saçı parlatır.

Zeytinyağı saça nasıl uygulanır
Derin etkili krem yerine zeytinyağı da kullanılabilir. Saçların diplerine masaj yapılarak zeytinyağı sürülür. Daha sonra da saçlar zeytinyağı ile hafifçe ıslatılır. Şeffaf bir naylonla baş sarılır ve yarım saat kadar bekletilir. Sonra lanolinli veya yumurtalı besleyici bir şampuanla yıkanır.

Tırnakları güzelleştirir ve güçlendirir.

Banyo suyuna katıldığında canlandırır ve yumuşaklık sağlar.

Zeytinyağı ile doğum çatlakları azaltılabilir.

Emzirenler için en iyi göğüs ucu bakımı zeytinyağı ile yapılır.

Bebeklerin popusundaki pişiğe ve başlarındaki konak problemlerine birebirdir.

Bebeğe zeytinyağı ile sağlıklı ve canlandırıcı masaj uygulanır.

Peygamberimiz (sav) "Zeytinyağı yiyin ve onunla yağlanın! Zeytinyağıyla tedavi olun! Çünkü o, bereketi bol ve mübarek bir ağacın meyvesinde çıkartılmaktadır" buyurmuştur. Hadiste zeytin yağını sadece yememiz değil sürülmemiz de ısrarla tavsiye edilmiştir. Biz söz konusu kitaptan yalnızca sürülmekle istifade edilen hususların bazılarını sıraladık.

Aradan 14 asır geçmesine ve binbir türlü kozmetik merhem, jel ve likit ortaya çıkmasına rağmen zeytinyağı yine revaçtadır, üstelik değeri giderek daha da artmaktadır.

Bunları Biliyor musunuz?
Türkiye kalp projesi araştırmalarının sonuçlarına göre, Türkiye'deki ölümlerin yüzde 37'si kalp hastalıklarından kaynaklanıyor

Kolestrol yüksekliği zeytinyağı en az tüketen Karadeniz bölgemizde, en düşük oran ise zeytinyağı ağırlıklı beslenen Ayvalık çevresinde. Zeytinyağını bol tüketenülkelerde özellikleYunanistan, İspanya ve İtalya'dakalp ve damar hastalıklarıve bu hastalıklardan ölüm oranı çok düşük.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.