Külünk; 'Vezirköprü hak ettiği değeri alamamış'

SAMSUN HABER Haber Girişi : 06 Aralık 2017 20:46
Külünk; 'Vezirköprü hak ettiği değeri alamamış'
Yerel Yönetimler Danışmanı Yakup İba söz alarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Vezirköprü'ye davet etti.İba;'Sayın vekilim 1994 yılında ilçemize geldiğinde bir arada bulunduğu kardeşleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı çok özle

Vezirköprü ilçesinin hak ettiği konumda olmadığını söyleyen Külünk, "Ben ilk defa Vezirköprü'ye geliyorum ve gördüğüm kadarıyla Vezirköprü hakkettiği değeri alamamış. Bu ilçenin çok daha öte bir noktada olması gerekirdi. Onun için biz siyasetçilerin yerinde oturan olmaktan öte, sürekli dolaşan olmamız gerekir. Görürsen öğrenirsin, gidersen duyarsın. Siyaset bir yere gitmeden, görmeden yapılamaz. Ankara'da oturarak Vezirköprü'ye gelmeden buranın hakkında bir şey söyleme hakkımız olmaz. Siyaset bir gitme sanatıdır. Bugün Vezirköprü'ye geldiğim için kendimi çok şanslı hissediyorum çünkü; burada belediye başkanımızdan, ilçe başkanımızdan ve Kaymakamımızdan çok şey öğrendim. Yarın Ankara'da Vezirköprü ile ilgili bir konu geçtiğinde benim de söyleyecek bir şeylerim oldu." Dedi.


           Türkiye'nin önümüzdeki yüz yılda belirleyici güç olduğunu belirten Külünk, Türkiye'nin dünyanın jeopolitik merkezi olduğunu söyledi.


           Külünk, Türkiye'nin çok önemli bir konumu olduğunu vurgulayarak, "Türkiye'yi kendi başına bırakmak istemeyenlerin kendi arasındaki mücadelenin vücut bulduğu ülkedir Türkiye. Bir milletlerin kaderini coğrafyası ve haritası belirler. İki suyun birleştiği ve bir araya geldiği şehir İstanbul'un üzerinde neden bu kadar çok tartışma var. Çünkü Anadolu topraklarına hakim olan dünyayı belirler. Anadolu topraklarında güç olan dünyayı belirler." diye konuştu.


           Külünk, 15 Temmuz'un ne ifade ettiğinin çok iyi anlaşılması gerektiğine dikkat çekerek, "15 Temmuz, bu milletin cumhuriyetin kuruluşundan itibaren ekonomik ve siyasi anlamda, ülkenin güçlülüğü yolunda vermiş olduğu mücadelede AK Parti iktidarı ile geldiği güçlü Türkiye noktasını tasfiye etmektir. 15 Temmuz, sıradan bir akşam değildir. 15 Temmuz, Allah'ın bu millete ikram ettiği bir lütuftur." ifadelerini kullandı.


           Türkiye'nin ekonomik ve demokratik insan hakları alanında her türlü baskıya rağmen yolunda hızla ilerleyerek dünyanın en büyük 10 ülkesi arasına girme hedefini gerçekleştireceğini sözlerine ekledi.

 

           Vezirköprülülere müjde verdi

           Vezirköprü ? Havza karayolunun yapılması yönünde Karayolları Genel Müdürlüğü ile iletişime geçtiğini söyleyen Külünk, "Size buradan bir de müjde vereyim; Havza yolumuzun 2018 yılı yatırım programına alınması için elimden geleni yapacağım. Bunun sözünü de aldım, 2019 yılı girmeden burada bir çalışma başlayacak" dedi.


           Konferans sonrası katılımcıların sorularını da yanıtlayan Külünk, Vezirköprü Devlet Hastanesinin yarım kalan inşaatı hakkında sorulan soruya da, "Bu konunun da takipçisi olacağım" dedi.

 

           Erdoğan'ı Vezirköprü'ye davet etti

           Yerel Yönetimler Danışmanı Yakup İba söz alarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı Vezirköprü'ye davet etti. İba konuşmasında; "Sayın vekilim 1994 yılında ilçemize geldiğinde bir arada bulunduğu kardeşleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı çok özledi. Kendisini tekrar ilçemizde görmekten mutlu olacağız. Sizden isteğimiz kendisine bu samimi duygularımızı iletmenizdir." Dedi.

 

           Programa, Vezirköprü Kaymakamı Yunus Emre Altıner, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, Ak Parti Vezirköprü İlçe Başkanı Halil İbrahim Doğan, kurum ve kuruluşların müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.