• İHSANBAŞKAN

KORONAVİRÜSE KARŞI BUGÜNDEN İTİBAREN SİGARAYI BIRAKIN

SAĞLIK Haber Girişi : 19 Mart 2020 12:38
KORONAVİRÜSE KARŞI BUGÜNDEN İTİBAREN SİGARAYI BIRAKIN
Koronavirüs solunum yollarını etkileyen bir hastalıktır. Ağır vakalarda solunum yetmezliği ve akciğer organ yetmezliği gelişir. Ölüme neden olan da daha çok bu durumlardır. Sigara bilindiği üzere en çok akciğerlerimizi etkiler.

KESİNLİKLE SİGARAYI BIRAKIN 


Dünya ve Türkiye'nin bir numaralı gündem maddesi haline gelen koronavirüsü ile ilgili açıklamalarda bulunan Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Melike Yavuz, sigara kullananlar bireylerde hastalığın daha ağır seyrettiğini söyledi. Dr. Yavuz, "Sigara için güvenli bir düzey yoktur" dedi.


KORONAVİRÜSE KARŞI BUGÜNDEN İTİBAREN SİGARAYI BIRAKIN

Sigarayı azaltmak riski azaltmaz bırakmak gerekir 

Koronavirüs solunum yollarını etkileyen bir hastalıktır. Ağır vakalarda solunum yetmezliği ve akciğer organ yetmezliği gelişir. Ölüme neden olan da daha çok bu durumlardır. Sigara bilindiği üzere en çok akciğerlerimizi etkiler. Sigara içenlerin akciğerlerinde içilen sigara miktarı ve süresine göre değişken olmakla birlikte hasar gelişir. Hastalığın sigara içenlerde daha ağır seyretmesinin temel nedeni budur. Sigarayı azaltmak bu riski azaltmaz.




Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.