• İHSANBAŞKAN

KİMSESİZLERİN KİMSESİ OLMAK

GÜNDEM Haber Girişi : 19 Eylül 2014 15:57
KİMSESİZLERİN KİMSESİ OLMAK
Hemen her mezarlıkta o garipler ve kimsesizler adına bir bölüm bulunmaktadır. Kimsesizler genellikle akrabası bulunmayan cenazesi resmi ya da tanıyanları tarafından kaldırılan kimselerdir.
Hemen her mezarlıkta o garipler ve  kimsesizler adına bir bölüm bulunmaktadır. Kimsesizler genellikle  akrabası bulunmayan cenazesi resmi ya da tanıyanları tarafından kaldırılan kimselerdir. Mezar ziyaretlerinizde her iki bölümü de kimseye sormadan tanıyabiliyorsunuz. Sahibi olanlar mezarı bakıma alıyor, modern kabir yaptırabiliyor. Olmayanlarsa defnedildikleri günden itibaren öylece kalıyorlar. Bunları görünce yalnız yaşayanlara değil, öldükten sonra da garibe sahipsize kimse olmalı diye düşünüyor insan. Kabir ziyaretlerinde kimsesizler mezarlığına da uğrayıp dua etmek istemez misiniz? Başuçlarında bir taşları yoksa dua eden arkadaşları da yok mu dedirtmeden...Onların beklediği belki de sizsiniz...Ölen insanı elbette kabir taşları ihya etmez.Elbette kabir taşlarının pahalı olması içerisinde yatanın ölçüsü değildir. Anlatmak istediğimiz taşlardan değil arkadaşlardan uzak bırakılmamasıdır. 
İki ayrı tablo dikkatimizi çekti ve bunu paylaşalım istedik.
Mecit Soylu/www.samsunbulten.com
Etiketler : KİMSESİZLİK
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.