Kentsel dönüşüm için kendi evini yıktı

SAMSUN SEÇİM Haber Girişi : 02 Şubat 2015 16:56
Kentsel dönüşüm için kendi evini yıktı
Karadeniz'in en büyük kentsel dönüşümünün gerçekleştiği Canik'te, Belediye Başkanı Osman Genç, Kuzey Yıldızı Projesi'nin 3. etabını başlatmak için çocukluğunun ve anılarının geçtiği baba evini yıkarak öncü oldu.

Kentsel dönüşüm için kendi evini yıktı

Karadeniz'in en büyük kentsel dönüşümünün gerçekleştiği Canik'te, Belediye Başkanı Osman Genç, Kuzey Yıldızı Projesi'nin 3. etabını başlatmak için çocukluğunun ve anılarının geçtiği baba evini yıkarak öncü oldu. Genç, "Anılarımızı yıkıyoruz ancak, daha yaşanabilir yeni bir şehir inşa edeceğiz" dedi.

Canik'te kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla sürerken, Başkan Osman Genç, Yeni Mahalle'de başlayacak Kuzey Yıldızı Projesi'nin 3. etabı için baba evini yıktı. Daha önce toplam 383 dönüm alanda 1. ve 2. etabı gerçekleştirilen 2688 konutluk Kuzey Yıldızı Projesi'nin devamı niteliğindeki Yeni Mahalle Kentsel Dönüşüm Projesi Başkan Genç'in baba evinin yıkımıyla başladı. Çocukluğunun ve gençliğinin geçtiği baba evine ilk kepçeyi vuran Başkan Genç, "Anılarımızı yıkıyoruz ancak, daha yaşanabilir yeni bir şehir inşa edeceğiz" dedi.

'ÖNCÜLÜK EDİYORUZ'

Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projelerinden biri olan Kuzey Yıldızı Projesi'nin 3. etabını başlattıklarını belirten Genç, "Kentsel dönüşüm aslında bir zihniyet ve şehrin dönüşümü ile birlikte yeni bir neslin inşasına da önemli katkı sağlayan bir dönüşümdür. Bugün çocukluğumuzun geçtiği Yeni Mahallemizdeki baba evi olarak kullanılan evimizin yıkımını gerçekleştiriyoruz. Yaşanabilir şehirleri inşaa edebilmek için kendi evimizi yıkarak öncülük ediyoruz" diye konuştu.

'HEDEF, ŞEHİRCİLİKTE MARKA OLMAK'

Canik halkının da kentsel dönüşüme katkı sağladığına işaret eden Genç, "Projenin ilk etabın oluşmasında halkımızın önemli katkıları olmuştur. 1. etabı yüzde 87 kabulle gerçekleştirdik. 2. etabı da aynı şekilde tamamladık. Şimdi 3. etabımızı 87 dönümlük bu arazimizde başlatıyoruz. İnşallah burada yeni bir şehir inşaa edeceğiz. Otoparkları, alışveriş merkezleri, sosyal donatıları, lüks konutları ile yeni bir şehir. Böylece Samsun'un şehircilikte marka olmasına önemli katkı sağlıyoruz" şeklinde konuştu.

'İLKLERİN BELEDİYESİYİZ'

Kentsel dönüşümün Türkiye'nin pek çok yerinde yapıldığını, ancak Canik'te yerinde dönüşüm yaptıklarını ifade eden Genç, "Bu bakımdan Karadeniz'de tektir. TOKİ'nin tip projelerini değiştirerek yeni projeler hayata geçiren ilk belediyeyiz. Burada inşallah Emlak Konut'la ortaklaşa yeni bir yaşam alanı kuracağız ve üstüne de şehrin merkezi olacak ve şehrin elit tabakasının yaşayabileceği modern bir şehir inşaa edeceğiz. Canik'in merkez olmasını pekiştireceğiz" ifadelerini kullandı.

'ANILARI YIKIYORUZ AMA YENİ ŞEHİR YAPIYORUZ'

Canik'in artık Türkiye'nin gözbebeği haline geldiğine vurgu yapan Genç, şunları söyledi: "Biz son 10 yılda işadamlarını ilçemize çekerek, 2.5 milyar lira yatırımla şehrin kalkınmasına gelişmesine katkıda bulunarak da önemli bir dönüşüm gerçekleştirdik. İlk çocukluğumuzun, gençliğimizin geçtiği, hatta belediye başkanlığımızın ilk zamanlarında 5 yıl geçirdiğimiz bu evimizin yıkımını gerçekleştiriyoruz. Tabi eski anılarımızı yıkıyoruz ama yerine daha yaşanabilir bir şehir inşaa etmek için feda ediyoruz."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.