KAVAKLILAR ŞAHİN DAĞLARINDA İNCELEME YAPTI

SAMSUN HABER Haber Girişi : 06 Ekim 2019 23:51
KAVAKLILAR ŞAHİN DAĞLARINDA İNCELEME YAPTI
Kavaklılar Derneği Başkanı Ersin Erge, hemşehrileri ve bazı dernek üyeleri ile birlikte Şahin Dağları’nda incelemelerde bulundular. Başkan Ersin Erge incelemelerin ardından açıklamalarda bulundu.

KAVAKLILAR DERNEĞİ BAŞKANI ERSİN ERGE :


“ŞAHİN DAĞLARI, KAZ DAĞLARI GİBİ OLMASIN!”


 BAŞKAN ERGE :


“ ÇIKARILACAK ALTININ YÜZDE 94’ÜNÜ KANADALILARA YÜZDE 6’SININ ÜLKEMİZE KALMASI MİLLİ KAZANÇTA DÜŞÜNDÜRÜCÜDÜR!.” DEDİ.


Kavaklılar Derneği Başkanı Ersin Erge, hemşerileri ve bazı dernek üyeleri ile  Şahin Dağlarında yaptığı inceleme sonrasında :


“Kavak ilçemiz oksijeni bol bir ilçedir… Verem hastaları eskiden ilçemize gelip kalırlardı. Temiz havada iyileşirlerdi. Şimdi altın aramak için geliyorlar. Ormanlarımız kesiliyor. Şahin dağlarında Kanadalı Şirket Eldorao Gold, Tüprag Madencilik; bildiğiniz gibi altın aramak için ağaçları kesmişlerdir. Buna “DUR” demek için Çevreci örgütlerin ve Federasyon Başkanlığımızın Onur Anıtı önünde yaptığı çağrıya destek verdik. Şahin Dağlarının en yakınında olan Başalan köyü sakinlerine ve Muhtarına  da desteğimiz tamdır. Amacımız toprağımıza, doğamıza, vatanımıza sahip çıkmaktır. Şimdi altın aramak amacıyla maalesef doğa tahrip ediliyor. Siyanür aracılığıyla doğa tahrip edilmesin. Bunu istemiyoruz!  Geleceğimize sahip çıkmalıyız. Gelecek nesle bugünden daha iyi bir doğa bırakmalıyız. Umarım Şahin Dağları Kaz Dağları gibi olmaz. Üstelik Şahin dağlarından çıkarılacak altının yüzde 94’ünü Kanadalılar, yüzde 6’sının ülkemize kalması milli kazançta düşündürücüdür. Eminim ki hemşerilerim, Çevreci Sivil Toplum Kuruluşları ve Federasyon Başkanlığımız bu hususun takipçisi olacaklardır.” dedi.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.