Kavak'ta su sorununa 50 yıllık 'Güven'li çözüm

SAMSUN HABER Haber Girişi : 13 Mayıs 2015 21:47
Kavak'ta su sorununa 50 yıllık 'Güven'li  çözüm
Samsun Büyük Şehir Belediyesi Saski Genel Müdürlüğünce 2015 yılı yatırım programında olan Güven Göleti içme suyu projesi ihale edilmiş ve yer teslimi yapılarak çalışmalara başlanılmıştır.
Kavak'ta Dev Proje İçin Start Verildi

Samsun Büyük Şehir Belediyesi  Saski Genel Müdürlüğünce 2015 yılı yatırım programında olan Güven Göleti içme suyu projesi ihale edilmiş ve yer teslimi yapılarak çalışmalara başlanılmıştır.

Kavak'ın özellikle geçtiğimiz yıl büyük boyutta yaşadığı susuzluğu bir kez daha yaşamasını istemeyen Kavak Belediyesi ilçenin gelecek 50 yıllık su sorunu Güven Gölet'inden sağlayacağı su ile önleyecek. İhalesi geçtiğimiz ay yapılan proje ile gölet ile ilçe arasına 5,7 kilometre uzunluğunda boru hattı döşenmeye başlanıldı.

Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Kavak Belediye Başkan Yardımcısı Reşat Ayyıldız, Büyük Şehir Belediyesi Kanalizasyon alt yapı sorumlusu Ali Erdoğan ve Kavak Saski Şube Müdürü Savaş Gayretli ile birlikte Belediyede yapılan toplantının ardından Güven Gölet'inde içme suyu çalışmaları incelendi.  

YARIM ASIRLIK SU SORUNUNA ÇÖZÜM OLACAK
Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu'da geçmişte çok büyük su sıkıntıları yaşadıklarını ancak geliştirilen bu proje ile ilçenin sorununa çözüm getirdiklerini söyledi. Sarıcaoğlu, "Güven Gölet'inden getirilecek su Kavak'ın yarım asırlık su sorununa çözüm getirecek. Susuzluk artık insanımızın kaderi olmayacak. Toplamda beş bin yediyüz metre uzunluğunda olacak olan boru hattı için çalışmalar başlatıldı. Güven Gölet'i içme suyu projesinin ilçemize şimdiden hayırlı olmasını diliyorum" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.