• İHSANBAŞKAN

Kavak'ta ocaklar sönmeyecek

SAMSUN SEÇİM Haber Girişi : 28 Ekim 2014 18:55
Kavak'ta ocaklar sönmeyecek
Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, her mahalleye taş fırın yapılması için proje başlattıklarını söyledi.
KAVAK'TA OCAKLAR SÖNMEYECEK
Kavak Belediyesinde Kültürü Yaşatma Projesi

Eski geleneklerin yaşatılması için taş fırın yapılıyor

Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, her mahalleye taş fırın yapılması için proje başlattıklarını söyledi.

Sarıcaoğlu, Taş Fırın Projesi kapsamında her mahalleye belediye tarafından bir taş fırın yaptırılacağını söyledi.

İlçede bayanlar özellikle geçmiş yıllarda olduğu gibi pıtıl, çörek, baklava, güveç, börek, et yemekleri ve Ramazan pidesini imece usulü mahallelere yapılan taş fırınlarda pişirecek.

Vatandaşların talebi üzerine mahallelere taş fırın yapmaya başlayan belediye , bu sayede imece usulü hazırlanan tatları yeniden canlandırmış olmanın yanısıra kültürel bir geleneği de yaşatmış olacak.

İlk fırın Karantu'ya sırasıyla diğer mahalleler takip edecek

İlk taş fırının, köy iken mahalleye dönüşen Karantuda yapımına başladıklarını anlatan Sarıcaoğlu, "Benim çocukluğumda köylerimizde, basit şekilde yapılmış fırınlar vardı. Köy kadınları bu fırınlarda imece usulü ekmek yapardı. Fırınlar sayesinde bir araya gelerek, sosyal ilişkileri artar ve pekişirdi. Şimdi bu mahallelerin çoğunda fırın yok. Taş fırında yapılan köy ekmeğinin lezzeti bir başka olur. Biz de belediye olarak eski kültürümüzü yaşatmak için, her  mahalleye bir taş fırın projesi hazırladık. İlk taş fırını projemize uygun olarak Karantu Mahallesi'nde yapmaya başladık" dedi.Sarıcaoğlu, proje kapsamında diğer mahallelere de taş fırın yapacaklarını sözlerine ekledi

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.