• İHSANBAŞKAN

Kavak'ta KAVKANDER'in açılışı yoğun katılımla gerçekleşti

SAMSUN HABER Haber Girişi : 23 Temmuz 2015 18:11
Kavak'ta KAVKANDER'in açılışı yoğun katılımla gerçekleşti
Kavak'ta İlçe Merkezinde kurulan ve kısa adı KAVKANDER olan Kavak Mahalleleri Kültür Eğitim Kalkındırma ve Yardımlaşma Derneği'nin açılışı görkemli bir merasimle gerçekleşti.
Merkezi Kavak'ta olan KAVKANDER'in açılışı yoğun bir katılımla gerçekleşti


Kavak'ta İlçe Merkezinde kurulan ve kısa adı KAVKANDER olan Kavak Mahalleleri Kültür Eğitim Kalkındırma ve Yardımlaşma Derneği'nin açılışı yoğun bir davetli katılımıyla gerçekleşti.


Kavak'ta kurulan ve kısa adı KAVKANDER olan 'Kavak Mahalleleri Kültür Eğitim Kalkındırma ve Yardımlaşma Derneği' nin açılışına Kavak Kaymakamı Mevlüt Şekerci, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Kavak Belediye Başkan Yardımcısı Reşat Ayyıldız, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Samsun Şube Başkanı Necati Yılmaz, Kavak Dernekler Federasyonu (KADEF) Başkan Yardımcısı Bahri Çakır ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven, Siyasi Parti Temsilcileri, Belediye Meclis Üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri,  İlkadım Eski Belediye Başkanı Ahmet Okuyucu, Mahalle Muhtarları  ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta Kavak Kaymakamı Mevlüt Şekerci, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Kavak Mahalleleri Kültür Eğitim Kalkındırma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Veysel Aydın birer konuşma yaptılar.

Sivil Toplum Adına Sevindirici 

Kavak Kaymakamı Mevlüt Şekerci yaptığı konuşmada Kavak'ta çok sayıda sivil toplum kuruluşunun yer aldığını bununda ileri demokrasimiz ve sivil toplum adına sevindirici bir gelişme olduğunu ifade ederek yeni kurulan derneğe şimdiden başarı diliyorum diyerek konuştu.
Anlamlı hizmetlere imza atacağından kuşkum yok

Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu'da konuşmasında çok seslilikten yana olduklarını söyleyerek; 'Artık vatandaşlarımız sorunlarını önce kendi dernekleri çatısı altında konuşup tartışıyor olgunluğa ulaştırdıktan sonra da ilgili kurumlarla harekete geçiyorlar. Böylece hem daha düzenli akılcı bir yapı ortaya çıkıyor hem de zaman kaybı önleniyor. Bugün ilçemizde bir dernek daha sivil toplum kuruluşlarımız arasında yer aldı. Şimdiye kadar kurulan ve başarılı çalışmalarla kendini ispat eden derneklerimizle gurur duyuyorum. Merkezi Samsun'da bulunan Kavak Dernekler Federasyonu bünyesinde 60'a yakın Dernek üye olarak yer alıyor. Toplamda Samsun Merkezli 80'in üzerinde derneğimiz var. Bu derneğimizde federasyonda yerini alacaktır. Derneklerimiz için üzerimize düşen her görevde yanlarındayım. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum' dedi.

Yardımlaşma ve Dayanışma önceliğimiz olacak
Kavak Mahalleleri Kültür Eğitim Kalkındırma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Veysel Aydın'da ;' Dernek tüzüğümüzde yer alan amaçlarımız doğrultusunda daima her şeyin en iyisini yapmaya çalışacağız. Başta eğitim olmak üzere ilçemizin kalkınması gelişmesi başta gelen önceliğimiz olacaktır. Derneğimizin açılışına katılarak bizleri onurlandıran tüm davetlilerimize teşekkür ediyorum' dedi. 

Daha sonra derneğin açılışı Kavak Kaymakamı Mevlüt Şekerci, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu ve Kavak Mahalleleri Kültür Eğitim Kalkındırma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Veysel Aydın tarafından kesilen kurdele ile gerçekleşti. 



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.