Kavak'ı ziyaret eden öğrenciler hayran kaldılar

SAMSUN HABER Haber Girişi : 13 Ağustos 2015 18:44
Kavak'ı ziyaret eden öğrenciler hayran kaldılar
Karadeniz Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama 3. sınıf öğrencileri Kavak'ı ziyaret etti
 HAYRAN KALDILAR

Karadeniz Teknik Üniversitesi Şehir ve Bölge Planlama 3. sınıf öğrencileri Kavak'ı ziyaret etti.

Doç. Dr. Cenap SANCAR ile birlikte Kavak'ı ziyaret eden öğrenciler Kavak Belediye Başkan Yardımcısı Reşat Ayyıldız'dan ilçe hakkında bilgiler aldılar.Kavak'ta bulunan tarihi ve turistik yerler hakkında bilgiler alan öğrenciler geniş çaplı bir gezi için tekrar geleceklerini ifade ettiler.

İLÇEMİZİN TARİHİ ÇOK ESKİ
Kavak Belediye Başkan Yardımcısı Reşat Ayyıldız öğrencilere ilçe hakkında detaylı bilgiler verdi. Ayyıldız konuşmasına şu şekilde devam etti; "İlçemizin tarihi çok eskilere dayanmaktadır. Bu yüzden ilçemizde çok sayıda höyük bulunmakta. Başkanımız İbrahim Sarıcaoğlu ile birlikte bu höyüklerin gün ışığına çıkarılması için çalışmalarımız var çok kısa sürede ilçemiz turist akınına uğrayacak. İlçemizde Helenistik, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait eserlere rastlanılmaktadır. İlçemizde varlığını kanıtlayan ilk kavim ise GAS'lardır. İlçemizin konumu gereği birçok kavimin ilçemizde yaşadığı düşünülmektedir" şeklinde konuştu.

Doç. Dr.Cenap SANCAR, "Kavak'ın tarihi çok eskilere dayandığı için öğrencilerimizi buraya getirip yetkili ağızdan bu bilgileri almasını istedim. Bu yüzden öğrencilerimizle bir gezi düzenledik. Başkan Yardımcımız Sayın Reşat Ayyıldız bizlere çok geniş çaplı bilgiler verdi. En yakın zamanda öğrencilerimle birlikte daha geniş çaplı bir gezi turu düzenlemek istiyorum" dedi.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.