• İHSANBAŞKAN

Kavak Yaşar Doğu Güreş Festivali Hazırlıkları Başladı

SAMSUN HABER Haber Girişi : 09 Ağustos 2015 15:38
Kavak Yaşar Doğu Güreş Festivali Hazırlıkları Başladı
Her yıl Kavak'ta düzenlenen Yaşar Doğu Güreş festivali bu yılda yine Güven Göletinde gerçekleşecek. Her yıl kıran kırana geçen ve ülkemizin tanınmış pehlivanların katılacağı güreş hazırlıkları devam ediyor.
 Haber: Samsun Bülten
Her yıl Kavak'ta düzenlenen Yaşar Doğu Güreş festivali bu yılda yine Güven Göletinde gerçekleşecek. Her yıl kıran kırana geçen ve ülkemizin tanınmış pehlivanların katılacağı güreş hazırlıkları devam ediyor. 

Kavak Belediyesi ile Kavak DerneklerFederasyonunun ortaklaşa düzenlediği güreşler bölgenin Kırkpınarı olarak biliniyor.

Güreşler hakkında Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven'e açıklamalarda bulunan Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu ve Kavak Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Op. Dr. Yılmaz Karagöz şunları söyledi: 

Atasporumuza ve Yaşar Doğumuza karşı görevimiz

Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu Yaşar Doğu Güreş Festivalinin Kavak için önemli olduğunu ifade ederek; ' Her yıl olduğu gibi bu yılda üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız. Hemşehrimiz olan Dünya ve Olimpiyat Güreş Şampiyonumuz Yaşar Doğu'nun ilçesinde onun adına yapılan güreşler bize büyük heyecan veriyor. İlçemizde güreşin ruhu hala diridir. Hem Atasporumuza hem de Yaşar Doğumuza karşı borcumuzu ödemenin anlamlı gururu içerisindeyiz. Kavak Dernekleri Federasyonumuz ile birlikte tertipleyeceğimiz bu güreşin heyecanı daha şimdiden tüm ilçemizde hissedilmektedir' diyerek konuştu.

Samsun'un üzerine düşen bir görev

Kavak Dernekler Federasyonu (KADEF) Genel Başkanı Op. Dr. Yılmaz Karagöz'de Yaşar Doğu ilçemiz için bir markadır. Yıl içerisinde çeşitli etkinliklerle kutlamaya çalışıyoruz. Ancak Yaşar Doğu Güreşleri bizim için ayrı bir önem taşıyor. Bugüne kadar düzenlediğimiz güreşler hem coşkulu hem de kıran kırana geçti. 10 yılı aşkındır devam ediyor olması güreşlerimizi geleneksel hale getirmiştir. bu faaliyet yalnız bizim değil Samsun'un da üzerine düşen önemli bir görevdir. Efsane güreşçimiz Yaşar Doğu'ya layık bir şekilde geçmesi için elimizden geleni titizlikle yerine getirmenin gayreti içerisindeyiz' dedi.

Çalışmalar devam ediyor

Kavak Dernekler Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeleri ve Güreş Tertip Heyetinden Naci Cingöz, Bahri Çakır ve Celal Kesenci Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu ile biraraya gelerek çalışmalara başladı. 

Güreşler bu yıl 29 Ağustos 2015 Cumartesi Günü Kavak Güven Göletinde yapılacak.




Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.