KAVAK TARİHİ KALEDORUĞU BAYRAKSIZ KALAMAZ

SAMSUN HABER Haber Girişi : 29 Mayıs 2020 22:24
KAVAK TARİHİ KALEDORUĞU BAYRAKSIZ KALAMAZ
İlgisizlik yüzünden kırılan tabela ve çürümeye yüz tutmuş bayrak direğinin yenilenerek kale doruğu mevkiine yakışır şekilde düzenlenmesi için gerekli çalışmaların önümüzdeki günlerde yapılması bekleniyor.
KAVAK TARİHİ KALEDORUĞU BAYRAKSIZ KALAMAZ

İlçe Merkezinde yer alan Tarihi Kaledoruğu Höyüğü M.Ö ye dayanan eski tarihiyle önemli bir kültür varlığıdır. Defalarca Turizme açılacak şeklinde yapılan açıklamalar bir türlü karşılık bulamamıştır. 

KALEDORUĞUNDA DAHA DEV BAYRAK DALGALANMALI

İlçeye hakim bir tepe olan ve bir çok medeniyete şahitlik yapmış olan bu tepede yıllarca bayrak dalgalanmaktaydı. Ancak son yıllarda tepede bayrağın olmayışı ilçe halkı tarafından üzüntüyle karşılanıyor. Her fırsatta bu isteğini dile getiren vatandaşlar burada dev bayrak direği ve ona yakışan bir bayrağın dalgalanmasını arzu ediyorlar.

İlgisizlik yüzünden kırılan tabela ve çürümeye yüz tutmuş bayrak direğinin yenilenerek kale doruğu mevkiine yakışır şekilde düzenlenmesi için gerekli çalışmaların önümüzdeki günlerde yapılması bekleniyor. 

İlçede vatandaşlar: "O bayrağı orada görmek bize huzur ve güven veriyor. Milli heyecan ve duygumuzu canlı tutuyor. Onu kaledoruğunda görememekten dolayı çok üzüntülüyüz. Bize bu acıyı yaşatmasınlar. Sesimiz duyurabilmek için ne gerekirse onu yapmaya çalışacağız" diyerek konuştular.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.