Kavak Emirli Köyü İmam Hatibinden Kuş evi Projesi

GÜNDEM Haber Girişi : 20 Temmuz 2012 15:26
Kavak Emirli Köyü İmam Hatibinden Kuş evi Projesi
Samsunun Kavak İlçesi Emirli Köyü İmam Hatibi İsmail Hakkı Karadeniz Camideki görevi dışında köyde çeşitli hizmetlerin gerçekleşmesine yardımcı oluyor. Camiinin düzenleme ve restorasyonunu yanı sıra köyde bulunan İlköğretim okulunun bahçesine kamelya yapt

Samsunun Kavak İlçesi Emirli Köyü İmam Hatibi İsmail Hakkı Karadeniz Camideki görevi dışında köyde çeşitli hizmetlerin gerçekleşmesine yardımcı oluyor.

Başarılı İmam Hatip köyü yeniliyor kuşlara bile ev yaptı

Köy Camiinin düzenleme ve restorasyonunun yanı sıra köyde bulunan İlköğretim okulunun bahçesine kamelya yaptı. Bunun yanı sıra okulun bahçesindeki ağaçlara da kuş evleri yaparak bir ilke örnek oldu. Özellikle kuşlar için yaptığı kuş evlerinin dikkat çektiği köyde vatandaşların elektirik, su çatı vb gibi arızaların giderilmesine de yardımcı olan Cami İmam Hatibi Caminin yanında açtığı Kur’an Kursunda çok sayıda kursiyerin de dini bilgiler öğrenmesine sebep oldu.

Köy Muhtarı Mustafa Kesici ve Emirli Köyü Yaşar Doğu Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Naci Cingöz akıllı tahta sistemiyle öğrenim veren Karadenizin başarılı çalışmalarının vatandaşlar tarafından takdirle karşılandığını belittiler.

Dernek Başkanı Cingöz yaptığı açıklamada; “Hocamız köyümüz için bir fırsattır. Hizmetin her alanında yer alması bizi mutlu ediyor. O köyümüzün gözü kulağıdır. Ona hem saygımız hem de sevgimiz vardır. Bizde kendisine elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz. Keşke her İmam Hatip böyle olsa bu anlamda çok teşekkür ediyorum” diyerek konuştu.

Emirli Köyü aynı zamanda dünya ve Olimpiyat Güreş Şampiyonu Yaşar Doğu’nun da köyü olup, Yaşar Doğunun evinin de bu köyde bulunmasıyla dikkat çekiyor.

 Samsun Bülten/Özel

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.