• İHSANBAŞKAN

Kavak Dernekler Federasyonu yeni binasının açılışı yapıldı

SAMSUN HABER Haber Girişi : 28 Şubat 2015 21:44
Kavak Dernekler Federasyonu yeni binasının açılışı yapıldı
Kısa adı KADEF olan Kavak Dernekler Federasyonumuzun yeni binasının açılışı çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşti.

Kavak Dernekler Federasyonu yeni binasının açılışı yapıldı

Kısa adı KADEF olan Kavak Dernekler Federasyonunun yeni binasının açılışı çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleşti. 

Açılışa Samsun Vali Yardımcısı  Faruk Necmi Kurt, AK Parti Milletvekili Ahmet Yeni,Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Eski Milletvekillerinden Mustafa Çakır, Fatih Öztürk,Belediye Meclis Üyeleri,İlkadım Eski Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, AK Parti Milletvekili A.Adaylarından Sami Kesmen, Metin Kurtoğlu, Bekir Şişman, Sadullah Kirenci, Sultan Seyhan, Necmi Çamaş, CHP Milletvekili A. Adayı Necile Çokay, Hayati Tekin, Mehmet Atalay Gençlik ve Spor Bakanlığı Eski Müsteşar Yardımcısı Aslan Karanfil, Siyasi Parti ve Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri, Daire Amirleri ve yaklaşık ikibine yakın davetli katıldı.

AK Parti 22. Dönem Milletvekili Mehmet Kurt ağabeyinin vefatı nedeniyle katılamazken gönderdiği açıklama okundu. AK Parti Samsun Milletvekili A.Adayı Hasan Basri Kurt'un da amcasının vefatından dolayı katılamadığı görüldü. 

Ayrıca açılışa programları nedeniyle katılamayan çok sayıda idareci ve bürokrat telgraf gönderdi.

Açılış öncesi Samsun Vali Yardımcısı  Faruk Necmi Kurt, AK Parti Milletvekili Ahmet Yeni,Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu'da birer konuşma yaptılar. 

Kavak Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Op. Dr. Yılmaz Karagöz  açılış öncesi  yaptığı konuşmada Samsunluluk vurgusu yaparak 'Memleketi neresi olursa olsun Samsunumuza hizmet anlamında bir çivi çakan, ülkemizin aydınlık yarınlarını dert edinen herkes bizim arkadaşımız, dostumuz ve kardeşimizdir. Biz şu veya bu şekilde ayrışanlarla değil, ülkemize, memleketimize hizmetlerde yarışanlarla biriz beraberiz'dedi.

Kavak Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Op. Dr. Yılmaz Karagöz  şunları söyledi; 

Değerli davetliler! Sevgili hemşerilerim! Sevgili Samsun Sevdalıları?

Kısa adı KADEF olan Kavak Dernekler Federasyonumuzun yeni binasının açılışı için uzaktan yakından gelerek bizleri onurlandıran yediden yetmişe tüm davetlileri gönülden selamlıyorum.

Hoş geldiniz, Sefalar getirdiniz.

Federasyonumuz kurulduğu günden bu bugüne emin ve istikrarlı adımlarla yoluna devam etmiş, hedefimiz daima önce insan olmuştur. Şimdiye kadar yaptığım konuşmalarda ifade ettiğim gibi kimi insanlar köprü kurar, kimi insanlar yıkılan köprüleri tamir eder yeniden kurar. Kimi insanlar da bırakın köprü kurmayı, kurulmuş köprüleri yıkmaya çalışır. Biz Kavaklılar olarak gönülden gönüle dostluk köprüleri kurmaya gelmiş bir toplumuz. Böyle bir edep ve terbiyeden geliyoruz. Tarih boyu bir sıcak çorbasını yalnız başına içmemiş, sofrasından eş dost yoksa o sofraya oturmaktan imtina etmiş bir geleneğin çocuklarıyız.

Değerli davetliler! Sevgili hemşerilerim! Sevgili Samsun Sevdalıları?

İşte böyle insani vasıflarla donandıkları için dostluk ve kardeşliğin dolayısıyla birlik ve beraberliğinde madeni olmuşlardır. Nerede olursa olsun Kavaklılar, çalışkan, saf, temiz ve dürüst insan sıfatlarla bilinir ve anılırlar. Milli ve Manevi değerlerine bağlıdırlar. İçlerinde kin yoktur, nefret yoktur. Bunları yaşamaz ve yaşatmazlar.

Federasyonumuzun bünyesinde üye olarak yer alan 55 adet derneğimiz ve buna bağlı on bini aşkın üyemizle ortaya koyduğumuz gücü Samsunumuzun geleceği için değerlendirmeye çalıştık. Karanlık yerine aydınlığı, polemik yerine mücadeleyi tercih ettik. Samsunumuzun en büyük Sivil Toplum Kuruluşu olarak Yunus Emre'nin deyişiyle ; 'Biz gelmedik kavga için, bizim işimiz sevgi için' sözlerini kendimize düstur edindik. Bundan dolayı hep sevgi ektik sevgi büyüttük. Hepimizin gurur duyduğu Olimpiyat ve Dünya Şampiyonu güreşçimiz hemşerimiz Yaşar Doğu 'muzunda sahip olduğu bu güçle sırtının yere gelmediğini sizler de biliyorsunuz. Bugün burada toplanan siz dostlarımızı da bu sevginin, bu muhabbetin eserleri olarak görüyoruz. Anlıyoruz ki büyüyen ve kazanan biz olmuşuz. Bu yüzden birkaç odalı dernek binalarından daha büyük salonlara oradan meydanlara taşmışız. Bu inanmışlığın ve güvenin karşılığı değilse başka nedir?  

Biliyorum ki bugün açılışını yapacağımız dernek binamız da bize yetmeyecek ve ihtiyacını duyduğumuz kendimize ait külliyemizde faaliyetlerimize devam edeceğiz. Gördüğümüz coşku ve heyecan bizi daha büyük yerlere taşıyacaktır. Ancak şunu da söylemeden geçemeyeceğim büyüklük devasa binalarda yer almakla değil, devasa binaları ve binlerce insanın gönüllerinde yer almakla olur. Açık söylüyorum bizim asıl binamız sizlerin gönülleridir.

Değerli davetliler! Sevgili hemşerilerim! Sevgili Samsun Sevdalıları?

Samsun'un taşında toprağında elimizin-ayağımızın izi vardır. Alnımızın teri vardır. Memleketi neresi olursa olsun Samsunumuza hizmet anlamında bir çivi çakan, ülkemizin aydınlık yarınlarını dert edinen herkes bizim arkadaşımız, dostumuz ve kardeşimizdir. Biz şu veya bu şekilde ayrışanlarla değil, ülkemize, memleketimize hizmetlerde yarışanlarla biriz beraberiz. Bu anlamda kimse bize Samsunluluğu memleketçiliği öğretmeye kalkışmasın. Bizim cenazelerimiz bu topraklara gömülmektedir. Kimse bizi makro-mikro gibi milliyetçilik yapmakla da itham etmesin. Kısacası Biz bu toprakların Memleket Sevdalısı çocuklarıyız.

Bugün bünyesinde 55'den fazla Derneği barındıran Kavak Dernekleri Federasyonu sahip olduğu on binlerce üyesi ve kitlesiyle Samsun'da denge unsurudur. Sivil toplum Kuruluşu olarak en büyük kanaat önderidir. Ayrıca Sadece Samsunda yaşayan Kavaklılar değil, Samsunun dışında yaşayan Kavaklılarda KADEF'i kendilerine temsilci olarak görmektedirler. Bunu rakamlara dökmüş olsak rahatça 200 binleri telaffuz edebiliriz.  Bunda asla mütevazılık yapamayız. Sorumluluğumuzun gereği olarak daima masadan kalkan değil, masaya oturan, ışığı söndüren değil, ışıkları yakan, elini çeken değil, elini uzatan olmaya devam edecektir. 

Değerli davetliler! Sevgili hemşerilerim! Sevgili Samsun Sevdalıları?

Sahip olduğumuz Milli ve Manevi değerlerimizin temsilcileri olarak yürümeye devam edelim. Biz gönüllere sevgi tohumları ekelim. Birlik ve beraberlik yeşersin.

Açılışımıza damgasını vuran fedakârca çalışan Kadef Yönetim Kurulundaki arkadaşlarıma, Federasyonumuz bünyesinde yer alan derneklerimizin Başkanları Yönetim Kurulu Üyeleri ve Dernek üyelerine huzurlarınızda bir kez daha teşekkür etmek istiyor, bu duygular içerisinde bizleri onurlandıran siz değerli davetlileri selamlıyor, muhabbetle kucaklıyorum. 

HEP BİRLİKTE AÇILIŞ KURDELASINI KESTİLER

Açılış kurdelasını Op.Dr. Yılmaz Karagöz, Samsun Vali Yardımcısı  Faruk Necmi Kurt, AK Parti Milletvekili Ahmet Yeni,Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, Eski Milletvekillerinden Mustafa Çakır, Fatih Öztürk, İlkadım Eski Belediye Başkanı Necattin Demirtaşla birlikte kestiler. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.