• İHSANBAŞKAN

KARADENİZ KADINININ DİLLERE DESTAN HAYVAN SEVGİSİ

GÜNDEM Haber Girişi : 10 Mayıs 2019 19:08
KARADENİZ KADINININ DİLLERE DESTAN HAYVAN SEVGİSİ
Karadeniz kadınının hayvan sevgisi dillere destan olmuştur. Karadenizde özellikle ineklere özenle bakan kadınlar onlara en güzel isimleri vermeyi de ihmal etmezler.

KARADENİZ KADINININ DİLLERE DESTAN HAYVAN SEVGİSİ


Karadeniz kadınının hayvan sevgisi dillere destan olmuştur. Karadenizde özellikle ineklere özenle bakan kadınlar onlara en güzel isimleri vermeyi de ihmal etmezler. 


Evlatlarından ayrı tutmadıkları görülen hayvanlar onların hayatlarının vazgeçilmezleri arasında yer almaktadır.  Aralarında sevgi bağı ile birbirlerine bağlanan kadınların onları üzmekten de son derece korktukları görülür. Kendi çocuklarına çorap, patik, eldiven örerken hayvanlarını da rengarenk iplerden ördükleri eşyalarla süslerler. Bu onların hayvanlara yaklaşımını gösteren en önemli unsurlar arasında yer alır.  


Karadenizde rüyada inek görmek bile ayrıcalıktır. Bakın rüyada inek görmek ne anlama geliyor: 


Rüyada inek görmek


Hayra, iyiliğe, zenginliğe ve bol rızıkla tabir edilir. Bekâr kızın rüyada inek görmesi, yakında nasibi çıkacağına ve evleneceğine işarettir. İnek kadın için evlilik erkek için zenginlik anlamındadır. Rüyada memeleri süt dolu inekler görmek, bereketin ve mutluluğun işaretidir. Rüyada inek hayırlı kısmet, iyi niyetli, yardım seven kadın akrabadır.


İnek Sağmak


Yine bir kadının rüyada inek sağdığını görmesi, nimete ve zenginliğe delâlet eder. Rüyada doğuracak halde Hamile bir inek görmek, iyilik ve menfaate ve bol rızka alâmettir. Bir ineği sağdığını gören kimse, mal biriktirir. Bir inek bulup onu eve götürdüğünü gören kimse, hayra erişir.


İneğin sütünü sağmak ve bunu içmek zenginliğe, malın ziyadeleşmesine, izzet ve şerefe, İneği sadece sağmak mal biriktirip bundan sarfetmemeye, ineği sağmak, kadın akraba veya dosttan kısmet almaktır. Çok sütlü inek, zengin akraba anlamına gelir.

.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.