KADEF'ten Yaşar Doğu'yu Anlamak konulu konferans

YAŞAR DOĞU Haber Girişi : 04 Ocak 2017 23:37
KADEF'ten Yaşar Doğu'yu Anlamak konulu konferans
Türk Güreşinin Sembolü Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Yaşar Doğu vefatının 56. yılı nedeniyle Kavak Dernekler Federasyonu tarafından İlkadım Belediyesine bağlı Acem Tekkesinde düzenlenen konferansla anıldı.
Türk Güreşinin Sembolü Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Yaşar Doğu vefatının 56. yılı nedeniyle Kavak Dernekler Federasyonu tarafından İlkadım Belediyesine bağlı Acem Tekkesinde düzenlenen konferansla anıldı.
Çok sayıda davetlinin katıldığı konferansa konuşmacı olarak Yaşar Doğu'nun talebelerinden Aziz Güven, OMÜ Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seydiahmet Ağaoğlu ve Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Arş. Yazar ve Yaşar Doğu'nun Hayatı kitabının yazarı Ahmet Seven katıldı. 

Yaşar Doğu için yazılan şiirlerinde okunduğu programda konuşan KADEF Genel Başkanı Op. Dr. Yılmaz Karagöz Yaşar Doğu gibi dünyaca ünlü bir güreş dehasının hemşerisi olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek; " Onun muhteşem hayatı felsefesi ve örnek ahlak kişilik ve sporculuğunu anlatmak millet olarak boynumuzun borcudur. Ayrıca üzerimize düşen başlıca sorumluluklarımızdan birisidir.  Biz bunun farkındayız. Bundan sonra üzerimize düşeni hep birlikte yapmaya çalışacağız" dedi.

Daha sonra Yaşar Doğu'nun talebelerinden Aziz Güven Yaşar Doğu ile ilgili hatıralarını anlattı. Aziz Güven'den sonra kürsüye gelen OMÜ Yaşar Doğu Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Seydiahmet Ağaoğlu'da Yaşar Doğu'nun sporcu kişiliği üzerine konuştu. 


Daha sonra kürsüye gelen Yaşar Doğu'nun Tüm yönleriyle hayatını kaleme alan Arş. yazar Ahmet Seven konuşmasını yaptı. Seven konuşmasında Yaşar Doğu'nun milli güreşçi ve şampiyon olduğu kadar milli bir kahraman olduğunu da ifade ederek: " Yaşar Doğu ülkemizin çok sayıda vilayetine tohum ekercesine olimpiyat ve dünya şampiyonu kazandırmıştır. Günümüzde süpergüçler sanal kahraman üretip bunu pazarlıyorlar. Halbuki bizler Yaşar Doğu gibi gerçek kahramanlarımıza sahip çıkmalı ve gençlerimizle tanıştırmalıyız. Bugün bizim topyekün onun sahip olduğu örnek ahlak vatan millet bayrak sevdasına ihtiyacımız vardır.  Milletimiz birbirine ancak Yaşar Doğu'nun taşıdığı milli ruh ve şuurlar kenetlenip omuz verebilir. O tüm dünyaya çaresizlikler içerisinde kalan bir şehit evladının neler yapabileceğini göstermiş, Türk gibi kuvvetli sözünü temsil etmiş İstiklal Marşımızı dinlete dinlete ezberletmiştir. Bugün Yaşar Doğu'nun felsefesine her zamankinden daha çok ihtiyacımız vardır" diyerek konuştu.



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.