KADEF'ten Ata Yolu yürüyüşüne davet

SAMSUN HABER Haber Girişi : 19 Mayıs 2015 12:12
KADEF'ten Ata Yolu yürüyüşüne davet
Kavak Dernekler Federasyonu (KADEF)'in başlattığı ve bu yıl 4.sü tekrarlanacak olan Ata Yolu yürüyüşü bu yıl 24 Mayıs 2015 Pazar günü gerçekleşecek.
 ATA YOLU YÜRÜYÜŞÜNE DAVET
Kavak Dernekler Federasyonu (KADEF)'in başlattığı ve bu yıl 4.sü tekrarlanacak olan Ata Yolu yürüyüşü bu yıl 24 Mayıs 2015 Pazar günü gerçekleşecek.
Yürüyüşle ilgili bir açıklama ve davet yapan Kadef Genel Başkanı Op. Dr. Yılmaz Karagöz şunları söyledi;   
"24 Mayıs 2015 Pazar günü Kavak Dernekleri Federasyonumuz ve Kavak Belediyesi işbirliğinde başlatmış olduğu Tarihe Yolculuk Yürüyüşünün 4.'sünü gerçekleştireceğiz. Samsun'dan yola çıkarak, Kavak'a gideceğiz. Evet, biz bir yoldan geçtik. Ata yolu denilen bir yoldan. Belki bir kısmımız bu yolu ilk defa görecek.. Ancak bilinmeli ki, bir millet esaretten özgürlüğe bu yol ile ulaştı. Bu yol esareti kabul etmeyen bir milletin yoludur. Kurtuluş güneşinin yoludur. Ve o güneş ki, Anadolu'da ilk defa Kavak'ta parlamıştır. İşte bizlerin sembolik de olsa gerçekleştirmiş olacağımız bu yürüyüşümüz; Samsun'dan doğan güneşin simgesidir. Cumhuriyet kurulduğu günden itibaren O güneşin doğuşu kahramanlık destanı olarak anlatılmaktadır. KADEF olarak bizler istedik ki, kahramanlık destanında artık Kavak ilçesinin de adı geçsin. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkışı ile başlayan Kurtuluş resmi tuvale çizilirken Kavak ilçemiz unutulmasın. Kavaklı Canbolatoğlu Ekrem Bey'in emrindeki 200 atlı adamıyla birlikte Atatürk'e 'Emrinizdeyim Paşam' demesi Milli Mücadeleyi ateşleyen kıvılcımdır. Milli Mücadelenin ilk kıvılcımı Kavak'tan çıktığı gibi, aziz milletimizin kazma, kürek, çapayla verdiği Milli Mücadeleyi anlatan Kahramanlık destanının ilk sayfası da Kavak'ta yazılmıştır. İlk sayfayı okumadan kitap anlaşılmaz. Kavak'ı geçmeden Havza'ya, Amasya'ya, Ankara'ya varılmaz. İşte bizler bunu anlatmak için buradayız. Kalplerimiz ise o günkü gibi göreve hazır. Bizler Canbulatoğlu Ekrem Bey'in verdiği tekmil ile Akaloğlu Yusuf Bey'in Düşman İşgali için Yetti gayri! demesini unutmadık. Unutmayacağız. Başta Büyük Önder Mustafa Kemal Paşa olmak üzere tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyoruz" diye konuştu. Bu tarihi yaşamak ve yaşatmak için herkesi bu kutlu yolculukta görmek istiyoruz.
Saygılarımızla
Kadef Gen.Bşk.Yılmaz KARAGÖZ
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.