İSTANBUL'DA SAMSUNLU BİR ŞAİR: DUYGU HACIOSMANOĞLU

SAMSUN HABER Haber Girişi : 06 Haziran 2020 22:23
İSTANBUL'DA SAMSUNLU BİR ŞAİR: DUYGU HACIOSMANOĞLU
Yeni dönem serbest şiirin güçlü kalemlerinden Duygu HACIOSMANOĞLU yazdığı şiirlerle, Türk edebiyatına katkısı ve yaklaşımıyla kendisine has doyurucu üslubuyla toplumda tanınan bir şair olmayı başarmıştır.

İSTANBUL'DA SAMSUNLU BİR ŞAİR: DUYGU HACIOSMANOĞLU 


Yeni dönem serbest şiirin güçlü kalemlerinden Duygu HACIOSMANOĞLU yazdığı şiirlerle, Türk edebiyatına katkısı ve yaklaşımıyla kendisine has doyurucu üslubuyla toplumda tanınan bir şair olmayı başarmıştır. Hacıosmanoğlu, şiirin bir hayat felsefesi olduğuna inanan ve şairin yazdığı şiirler gibi yaşamasını savunan ender kalemlerden biri olarak biliniyor.


 Kendisini Türk edebiyatının gelişmesine adayan, literatürümüzün eski kaynaklarını sürekli inceleyen, ağırlıklı olarak serbest şiir yazmakla beraber hece veznine ilgisini hiç yitirmeyen şair Fuzuli'nin, Karacaoğlan'ın, Mevlana’nın,  Âşık Veysel’in, Necip Fazıl'ın şiire yaklaşımlarını büyük bir ilgiyle inceleyip hecenin, aşkın, eski zamanın duygularını kendi duygularıyla bütünleştirme çabası onun gelişiminde önemli rol oynadığı görülmektedir.


Ayrıca serbest şiir türünde meydana getirmiş üstatlardan Orhan Veli, Nazım Hikmet, Can Yücel gibi kalemlerin süsleme sanatlarını da incelemiş ve şiirde kendi süsleme sanatlarını geliştirmiştir. Duygu HACIOSMANOĞLU Samsun Kavak Belalan Mahallesinde doğdu.


ÇOK SAYIDA ESERİ BESTELENDİ


Öğrenimine Samsun Mithatpaşa Kız Lisesinde son verdi. Şiirlerinin bazıları Değerli Bestekârlar Ahmet Kadri Rizeli Aydın Tekindor Cengiz Cermen Ferhat Sarmusak Suat Yıldırım Sıtkı Sahil olmak üzere birçok bestekâr tarafından sanat müziği olarak bestelendi. Şairin ilk kitabı olan ''Düş Şehrinin Aşığı’ ‘isimli kitabı Samsun İlkadım Belediyesi tarafından 2013 Haziran ayında çıktı. Çeşitli gazete ve dergilerin yanı sıra'' Antolojilerde yayınlanan şiirleri ve yorumuyla da tv -radyo programlarında takdir ve beğeni topladı. Duygu Hacıosmanoğlu iki çocuk annesidir.

 

“Diyeceksin”(Çok geç)

 

Kalmayınca hiç ihtimalin

Mecburen bana döneceksin

Kalbimi açan o anahtar

Sende saklıymış diyeceksin.

 

Sevmediler sevdiğin gibi

Gülemediler güldüğün gibi

Aşk dudağıma bıraktığın

O ateşmiş ah diyeceksin.

 

Sen söylemiş ben duymamışım

Sen seslenmiş ben bakmamışım

Aşk gözlerinden akıyormuş

Ben görmemişim diyeceksin.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.