İnternet gazeteciliğine yeni düzenleme

GÜNDEM Haber Girişi : 07 Mayıs 2012 21:23
İnternet gazeteciliğine yeni düzenleme
İnternet gazetecilerinin gözü kulağı Meclis'teki yeni yasal düzenlemede. Hazırlanan yeni düzenlemeyle internet gazeteciliği yapanlar da gazetecilerin faydalandığı yasal haklarla beraber Sarı Basın Kartı alma hakkına kavuşacak.
İnternet gazetecilerinin gözü kulağı Meclis'teki yeni yasal düzenlemede. Hazırlanan yeni düzenlemeyle internet gazeteciliği yapanlar da gazetecilerin faydalandığı yasal haklarla beraber Sarı Basın Kartı alma hakkına kavuşacak.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın direktifleri doğrultusunda ilkokul mezunlarının da sarı basın kartı sahibi olabilmelerini sağlayan af düzenlemesinin Türkiye Gazeteciler Sendikası ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu tarafından baltalandığı iddia ediliyor.

AF DOSYASININ KOMİSYONDAN KALDIRILMASI İSYAN ETTİRDİ

Türkiye'de gazetecilik yapan ve uzun yıllar öğrenim yetersizliği nedeniyle sarı basın kartı alamayan gazeteciler, kendileri için çıkarılan affa rağmen dosyalarının komisyonda görüşülmeden kaldırılmasına isyan etti.

Kendilerine Türkiye'deki Basın Emekçileri Platformu adını veren gazeteciler, krizin fitilini ateşleyen isimlerin TGS Başkanı Ercan İpekçi ve TGF Başkanı Atilla Sertel'in olduğunu öne sürüyor ve mağdur gazeteciler için talimat veren Arınç'ın bu talimatının hiçe sayıldığını iddia ediyor.

TGF 37. BAŞKANLAR TOPLANTISI'NIN SONUÇ BİLDİRGESİ 4.MADDESİ

Platform üyeleri, Eskişehir'de gerçekleştirilen Türkiye Gazeteciler Federasyonu toplantısının sonuç bildirgesine tepki gösterirken, bildirgede yer alan dikkat çekici satırlar ise şöyleydi.

"Mesleği uzun yıllar yaptıkları halde öğrenim yetersizliği nedeniyle basın kartı alamayan meslektaşlarımız için düşünülen "ilkokul mezunlarına basın kartı" sağlanmasına yönelik tanınan fırsat önemlidir. Ancak ikinci bir fırsatın da tanınmasıyla birlikte, TGF'ye, bu konunun istismar edildiğine ilişkin bilgiler gelmekte ve gazetecilik mesleğiyle yakından uzaktan ilgisi olmayanların da basın kartı aldıkları görülmektedir. Bu konunun, mesleğimizde bir itibar sorununa yol açmadan sonuçlandırılması için mutlak surette meslek örgütlerimizden destek alınmalı, diğer bir deyişle, başvuru sahipleri için o kentteki meslek kuruluşundan teyit anlamında referans istenmelidir."

TGS ve TGF'nin tutumuna sert çıkan Türkiye Basın Emekçileri Platformu şu açıklamalarda bulundu:

BUNLARI BİLİYOR MUYDUNUZ

Aslında Sayın Ercan İpekçi, Basın Kartı verebilecek basın yayın kuruluşlarını çok iyi bilmektedir. Sözde emekçi kimliği ile ilkeli duruş sergilemek isteyen İpekçi, acaba bir kameramanın sırtındaki 15 kiloluk kameranın, 6 kiloluk tripotun, 5 kiloluk 3G'nin, sırtındaki kilolarca ağırlıktaki sırt çantasının ağırlığını bilmekte midir?

Acaba bir muhabirin gece/gündüz, yağmur/çamur demeden, bir toplantıdan bir kargaşa ortamına, bir çatışmadan diğer bir can pazarının yaşandığı savaş bölgelerinde ölümle burun buruna koşuşturduğundan haberdar mıdır?

Yılbaşı kutlamalarını, 1 Mayıs'ları, Dini ve Resmi Bayramları sabaha kadar sokakta kamuoyu için takip ettiklerini bilmekte midir? Yeni doğan bebeğinin doğum haberini kilometrelerce uzaktan öğrenen, haberin kokusunu bebeğinin kokusuna eş değerde gören, meslek hayatının hiçbir gününde 8 saatten az çalıştığını hatırlamayan ve izin günlerinde bile evinden işe çağırılan bu meslektaşlarının ne çektiklerinden haberi var mıdır?

Sayın İpekçi, hiç tarafı ve alakası bulunmayan bir kargaşa ortamında mermi yediniz mi, bıçaklanan bir tarafınız oldu mu, yediğiniz tekme tokatlardan korunmak için yüzünüzü avuçlarınızla örttüğünüz oldu mu hiç? Hiç Ramazan iftarlarında iftarınızı çadırda bile açamayacak kadar yoğunlukta çalıştınız mı? Hiç eşiniz siz sabah çıkarken bir daha yüzünüzü göremem ihtimali ile veda niteliğindeki söylem ve dualarını aldınız mı?

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.