• İHSANBAŞKAN

İngiliz basını haddini aştı 'Küfür Tek Millettir' dedirtti

GÜNDEM Haber Girişi : 03 Haziran 2016 13:09
İngiliz basını haddini aştı 'Küfür Tek Millettir' dedirtti
İngiliz basını haddini aştı 'Küfür Tek Millettir' dedirtti.
 İngiliz basını haddini aştı 'Küfür Tek Millettir' dedirtti.


Almanya'da Federal Meclis 'Ermeni soykırımı" iddialarını tanıyan bir tasarıya onay verdi. 1915 olaylarının 'Soykırım' olarak tanınması tasarısı oy çokluğuyla kabul edildi. 1 çekimser, 1 hayır oyunun kullanıldığı oylamaya Almanya Başbakanı Angela Merkel katılmadı. Tasarının Almanya tarafından imzalanmasına en çok Türkiye düşmanları sevindi. Dünya basını, konuya ilişkin çirkin yorumlar yaparken, yine en çok haddini aşan İngiliz basını oldu.


Küstah yorum: Türkiye çileden çıktı

İngiliz gazetelerinin hemen hepsi skandal yorumlara imza attı. Daily Telegraph, "Almanya'daki soykırım oylaması Türkiye'yi çileden çıkardı" yorumlarını yaparken, "Türkiye, Büyükelçisini çekti, öfkesini gizlemedi" ifadelerine yer verdi.

'Ankara Berlin'e öfkeli'

Financial Times'taki haberin başlığı ise "Ankara, Ermenilerin kitlesel şekilde öldürülmelerine ilişkin oylama nedeniyle Berlin'e öfkeli" şeklinde yorumladı.

Haberde tasarının kabul edilmesinin, Türkiye-Almanya ilişkilerine zarar verebileceği, göçmen krizinin çözümünde de Avrupa'nın işini zorlaştırabileceği belirtiliyor.

Guardian'daki haberde ise Almanya Federal Meclisi'nde tasarıya tüm partilerin destek verdiği, hayır ve çekimser oyların sayısının birde kaldığı kaydediliyor.

Times'taki haberin başlığı ise "Türkiye, soykırım oylaması sonrası büyükelçisini çekti." Gazete, Federal Meclis'in kararının Türkiye ile Almanya arasında diplomatik gerilimi artıracağını iddia ediyor.

Times: Türkiye kitlesel kıyımı kabullenmeli

Times, Almanya Federal Meclisi'nin kararını başyazısında da değerlendirmiş. Gazeteye göre, "Türkiye, Ermenilerin kitlesel kıyımını kabullenmeli".
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.