İLKADIMDAN ŞEHİTLERİMİZE MEVLİD

SAMSUN SEÇİM Haber Girişi : 06 Eylül 2012 17:53
İLKADIMDAN ŞEHİTLERİMİZE MEVLİD
Samsun İlkadım Belediyesi’nin 19.’sunu düzenlediği sünnet şöleninde, yaşanan sel felaketleri, şehit haberleri ve son olarak Afyonkarahisar’da bir cephaneliğin infilak etmesi sonucu 25 askerin şehit olması nedeniyle Kur’an-ı Kerim v
Samsun İlkadım Belediyesi’nin 19.’sunu düzenlediği sünnet şöleninde, yaşanan sel felaketleri, şehit haberleri ve son olarak Afyonkarahisar’da bir cephaneliğin infilak etmesi sonucu 25 askerin şehit olması nedeniyle Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif okunacak.

Samsun İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, basın mensupları ile makamında bir araya gelerek gündemi değerlendirdi. Düzenli olarak yapılan sünnet şöleninde bu yıl dini motiflere ağırlık verileceğini ifade eden Demirtaş, “Bu yıl yapacağımız sünnet organizasyonunu son aylarda ve son günlerde yaşanan sel felaketi, 10 Mehmetçiğimizin şehit olması ve şehitlerimizin acısını daha yaşamadan Afyonkarahisar’da bir cephaneliğin infilak etmesi ve 25 Mehmetçiğimizin daha şehit olması hepimizi daha derinden yaralamıştır. Bizler bu durumda geleneksel olarak yaptığımız sünnet şöleninde bu yaşananlara duyarsız kalamazdık. Yapacağımız sünnet şöleninde ilahi ve mevlüt okutacağız. Sünnet şölenini, yaşadığımız acı olaylardan dolayı bu şekilde organize ettik. Tüm halkımızın bu şölene gelmesini bekliyoruz ve davet ediyoruz.” dedi. 

        Yaşanan terör saldırılarına değinen Demirtaş, “Bu yaşadıklarımız bir milli davadır. Herkes bu davaya sahip çıkmalıdır. Ülke olarak karalılık ve sağlam bir duruş göstermeliyiz.” diye konuştu.

        Öte yandan, MHP ve AK Parti’nin aldıkları erken seçim kararına değinen Demirtaş, “Alınan seçim kararı bizim için sorun olmaz. Seçimlerin öne alınmasını bir dezavantaj olarak görmüyorum. Ancak ortada Anayasal bir sorun var. Bizler yolumuza devam edeceğiz. Alınan seçim kararı, yapılan bazı projelerin gecikmesine neden olabilir. Halkımız bizim duruşumuzu biliyor. Şunu özellikle ifade ediyorum ki devlette hukuk kuralları uygulanır.” şeklinde konuştu.

    BDP’li milletvekillerinin, terör örgütü militanları ile kucaklaşmasını rezalet olarak değerlendirdiğini belirten Demirtaş, “Bu, büyük bir rezalettir. Benim paralarımdan kesilen vergilerle bu insanlar maaş alacak, buna mutlaka ve acil şekilde bir çözüm bulunması lazım. Demokrasi adı altında hainlerle bir araya gelinemez. Siz ne kadar iyi niyetli olsanız bile karşınızdaki insanların iyi niyetleri yok.” ifadelerini kullandı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.