İLKADIMDAN DEV ÇÖP PROJESİ

SAMSUN SEÇİM Haber Girişi : 22 Ağustos 2012 19:48
İLKADIMDAN DEV ÇÖP PROJESİ
İlkadım Belediyesi temizlik çalışmalarında teknolojik yenilikleri takip etmeye devam ediyor. Yakın zamanda başlatılacak olan yeraltı konteynır sistemi ilk etapta 100 adet çöp konteynırı yer altına indirecek.

İLKADIM’DA ÇÖP SORUNU YERLATI KONTEYNIR SİSTEMİ İLE SON BULACAK

 İLK KAZMA PİLOT BÖLGE OLAN KALE MAHALLESİNE VURULACAK

KARADENİZDE TEK OLAN PROJE İLKADIMDA HAYATA BULACAK

İlkadım Belediyesi temizlik çalışmalarında teknolojik yenilikleri takip etmeye devam ediyor. Yakın zamanda başlatılacak olan yeraltı konteynır sistemi  ilk etapta 100 adet çöp konteynırı yer altına indirecek. 670 milyar TL'ye maliyeti olan proje ile İlkadım Belediyesi Karadeniz bölgesinde bir ilke daha imza atacak. Yer altı konteynır sisteminin ilk uygulaması pilot bölge olarak tercih edilen Kale Mahallesinde ilk kazmanın vurulması ile hayat bulacak. Proje  ilerleyen zamanlarda ise, İlkadım ilçesinin tamamına entegre edilecek.

-100 KONTEYNIRLA İŞE BAŞLANACAK

İlk etapta 100 konteynırla işe başlama kararı aldıklarını söyleyen İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Yer altı konteynır sistemi ile çöp toplama işinde büyük kazanım elde edeceklerini söyledi.

Yer altı konteynır uygulamasına geçecek olmalarının mutluluğunu yaşadığını söyleyen Başkan Demirtaş, " Yer altı konteynırlarının çöp alma kapasitesi yer üstü konteynırlarına oranla 10 kat daha fazla. Günde dört kez aynı yerden çöp araçlarımız çöp toplamak zorunda kalıyor. Yer altı sistemiyle birlikte günde iki kez ve gece olmak şartıyla çöp toplama araçlarımız trafiğe girmiş olacak. Böylece ilçemizin trafiğini rahatlamış ve araçlarımızın mazot tasarrufu yapmalarını sağlayacağız. Bir diğer artı ise yeni sistemde cam, metal, plastik, kağıt gibi geri dönüşebilen maddeler kaynağında toplanacak. Çöpünüz Altın Olacak kampanyasında uyguladığımız sistemi yer altı konteynırlarında devam ettireceğiz. Sistemde toplanan geri dönüşüm maddelerinden para kazanacağız. “diye konuştu.

ÇÖP TOPLAMADA MODERN SİSTEM

Çöp toplamada modern yöntemleri kullanacaklarını kaydeden Başkan Demirtaş “Öncelikle vatandaşımız evinde topladığı çöpü poşete koyarak buraya gelecek ve çöpünü kapaktan içeri atacak. Kapağında çok sert ve yaylı bir sistem var. Bu kapak sayesinde hayvanlar konteynırın içine giremeyecek, etrafa kötü koku saçmayacak. Hatta sinek ve sivrisinek dahi giremeyecek. Her gün çöp toplama kamyonumuz buraya geldiği zaman görevli arkadaşımız elindeki kumanda ile ilgili butona bastığı zaman çöp konteynırı yukarıya çıkacak. Konteynırı alıp kamyona boşaltacak. Sonra tekrar sistemin olduğu yere konteynırı koyacak. Butona bastıktan sonra da konteynır tekrar yerin altına inecek" dedi

-DEMİRTAŞ ÇÖP SORUNU ADIM ADIM İLKADIM’DA SON BULACAK

Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Çöp konteynırlarını yer altına alarak ve bu sayede vatandaşların en çok şikayet ettiği konuların başında olan çöp meselesini yer altı konteynır sistemi ile çözmeyi hedeflediklerini belirtti.Bu sayede ilçede çöp poşetlerinin oluşturduğu ve göze hoş gelmeyen kötü kokulardan ve çirkin görüntülerde bir son verileceğini anlatan Demirtaş, " En önemlisi ise araçlarımız sokaklarımızı gün içerisinde kullanmayarak trafik akışını rahatlatacak. Bu sistemi ile hem maliyet düşecek hem de çöpler daha sağlıklı koşullarda toplanacaktır" şeklinde konuştu

  

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.