İlkadım Türk-İslam Sanatları Merkezi hayran bırakıyor

SAMSUN HABER Haber Girişi : 22 Kasım 2017 20:11
İlkadım Türk-İslam Sanatları Merkezi hayran bırakıyor
İlkadım Belediyesi Dış İlişkiler Müdürü Şamil Bilgü, İlkadım Kent Konseyi Genel Sekreteri İbrahim Kurt, Kişisel Gelişim Uzmanı Ramadan Balkı ve Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven, İlkadım Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde hizmete açılan T
İlkadım Türk-İslam Sanatları Merkezi Bölgenin gururu oldu


İlkadım Belediyesi Dış İlişkiler Müdürü Şamil Bilgü, İlkadım Kent Konseyi Genel Sekreteri İbrahim Kurt, Kişisel Gelişim Uzmanı Ramadan Balkı ve Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Arş. Yazar Ahmet Seven, İlkadım Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde hizmete açılan Türk İslam Sanatları Merkezini ziyaret ettiler. 


Titizlikle belirlenmiş ve alanında uzman eğitmenler tarafından Ebru, Hüsn-ü Hat, Tezhip, Kaligrafi ve Ney gibi sanat dalları sadece Samsunlularla sınırlı kalmayıp Karadeniz genelinde de ilgi görüyor. Türk-İslam Sanatları Merkezinde çevre illerden gelerek eğitim alan ve staj yapan üniversite öğrencileri de bu faaliyetlerden yararlanıyor.


İlkadımda açılan Türk İslam Sanatları Merkezi ile ilgili olarak Belediye Başkanı Erdoğan Tok yaptığı açıklamada; "Gelişen teknoloji ve sanal ortamlar, yavrularımız için büyük tehlike barındıran, özünde "sanal" bir kültür haline gelen ve değer yargılarımızla birçok alanda çakışan bir ortam haline geliyor.  Biz yöneticiler olarak gençlerimize kültürümüzü aktarabileceğimiz, onları sosyal medya ortamlarının ve popüler kültürün zararlarından koruyarak asla eskimeyecek sanatlarımızla buluşturabileceğimiz gerçek ortamlar oluşturmak durumundayız. Bu düşünce ile yola çıkarak aslında çoktandır bir ihtiyaç olduğunu düşündüğümüz bu sanat merkezimizi tam da içeriğine uygun bir mekanda hayata geçirmiş olduk. Belediyemize ait tarihi bir binayı hissiyatına uygun olarak yeniden dekore ederek eşsiz bir Sanat Merkezi haline getirdik. Sadece dekorasyonu ve yapısıyla bile farklı bir mekan olan binamızda başta genç kardeşlerimiz olmak üzere her yaştan vatandaşımıza kendi kültürümüzden gelen eşsiz sanat dallarını aktarma şansı buluyoruz" demişti. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.