• İHSANBAŞKAN

İLKADIM ŞİİR AKŞAMLARI PROGRAMI 7. YAŞINA GİRDİ

SAMSUN HABER Haber Girişi : 22 Ocak 2020 22:10
İLKADIM ŞİİR AKŞAMLARI PROGRAMI 7. YAŞINA GİRDİ
Samsun'da geleneksel hale gelen 'İlkadım Şiir Akşamları' programı Acem Tekkesinde 40'ın üzerinde Samsunlu Şairin katılımıyla gerçekleşti.
Samsun'da geleneksel hale gelen "İlkadım Şiir Akşamları" programı Acem Tekkesinde 40'ın üzerinde Samsunlu Şairin katılımıyla gerçekleşti. 

İlkadım Şiir Akşamları büyük coşkuyla gerçekleşti

İlkadım Belediyesine bağlı Acem Tekkesinde İki haftada bir Çarşamba günleri saat 18.00'de Samsunlu şairlerin yoğun katılımıyla icra edilen programın sunumunu Samsun Yazarlar Derneği Başkan Yardımcısı Şair Doğan Kan yürütüyor. 

Bu haftaki Programa katılan Şairler şiirlerini okudular.

Programa Samsunlu Halk Ozanlarından Aşık Obalı,  Aşık Yavuz ve Aşık Dertli'de sazlarıyla birlikte katıldılar. Aşık Yavuz ve Aşık Dertli karşılıklı deyişler söyleyerek sanatlarını icra ettiler.

SEVEN: İLKADIM ŞİİR AKŞAMLARI SAMSUNUN KÜLTÜR KLASİĞİ 

7. yılına giren İlkadım Şiir Akşamlarına katılan şairler milli ve özel günlerde anma programları da düzenliyorlar. Bu faaliyetin  Samsununda önemli bir kültür  görevini yerine getirdiği çekiliyor. Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven İlkadım Şiir akşamlarının bir kültür klasiği haline geldiğini ifade ederek önümüzdeki günlerde 7. yıldönümünü hep birlikte kutlayacaklarını bildirdi.   

Samsun Yazarlar Derneği ile Kavak Dernekler Federasyonu (KA-DEF)'in ortaklaşa yürüttüğü programa Samsun ve çevresinden tanınmış şairler de yer alıyor. 
 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.