• İHSANBAŞKAN

İlkadım Belediyesi Sokak Hayvanlarını Unutmadı

SAMSUN HABER Haber Girişi : 06 Ocak 2018 21:50
İlkadım Belediyesi Sokak Hayvanlarını Unutmadı
İlkadım Belediyesi,İlkadım Kent Konseyi işbirliğinde şehrin Kedi yoğunluğu yaşanan noktalarına Kedi evleri yerleştirdi.

İlkadım Kent Konseyi işbirliğinde şehrin Kedi yoğunluğu yaşanan noktalarına Kedi evleri yerleştirdi. 


Havaların soğumaya başladığı bu zamanda İlkadım Belediyesinin bu projesi bir çok hayvan gönüllüsünün ve Hayvan Gönüllüsü Derneğin takdirini topladı.


Açılışa katılan İlkadım Belediye Başkan Yardımcısı Musa YÜKSEL: "Eko denge içinde haşere kontrolünde önemli olan kediler, çevresel yapıya da katkıda bulunmaktadırlar. Bir kedinin bir yılda 30 000 haşerenin üremesini önlediği unutulmamalıdır. Havalar soğumaya başladı. Soğuk havalarda insanlar kendilerini koruyabilirken sokaktaki kedilerin sonu bazen kötü olabiliyor... Onları bu durumdan kurtarmak ise bizim elimizde. Üzerinde belediye adı ve YASA MADDESİNİN yazılı olduğu bir tabelası olan bir kedi besleme evi, insanlara "demek ki kedilerin beslenmeleri devletin korumasındaymış" duygularını veriyor. Karnı doyan kediler de insan kapısına gitmiyor, dolayısı ile şikayet edilmiyor, dövülmüyor ve taşlanmıyorlar. Kedilerin yoğun olduğu yerlere özellikle bu besleme ve sığınma evlerini yapıyoruz ki, insanlar onların DEVLET KORUMASI altında olduğunu somut bir şekilde görsünler" diyerek konuştu.


İlkadım Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu Hayvan Gönüllüsü Gülseren KURT hanım ve diğer gönüllü arkadaşlar Şehrimizin Kedi yoğunluğunun oluştuğu noktaları tespit ettiler. İlkadım Belediyesi olarak da biz bu noktalara konulmak üzere ilk etapta 20 Adet Kedi evi inşa ettirdik, gelecek taleplere göre de üretmeye devam edeceğiz. İlkadım Kent Konseyi Hayvan Hakları Çalışma Grubu Başkanı Nurşen BATUK: Hayvan türü içinde insana en yakın olan kediler ve köpekler açlıkla, susuzlukla, işkence ve vahşetle baş ederek var olmaya çalışan çaresiz canlılardır. Hayvana karşı merhamet ve koruma duygusunun geliştirilmesi, şiddetin 12 yaşa indiği, cinayetlerin aile fertleri arasında işlendiği günümüzde, toplumda yok olmaya yüz tutmuş "Merhamet, Menfaatsiz Paylaşım, Sevgi ve Dostluk" duygularını yeniden var edecektir. dedi.


Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şubesi Başkanı Hayriye HAKYEMEZOĞLU, Her kim aç bir hayvanı beslerse, aynı zamanda ruhunu besler. Bizlerde derneğimiz bahçesinde sokak hayvanlarını beslemeye çalışıyoruz.Açılışa iştirak eden Hayvan Gönüllüleri Derneği Başkanı Semra ANTEP:Derneğimiz, bireylere 'bilinçli hayvan sever nasıl olmalı?' ilkesiyle yola çıkarak bilimsel veriler ve yasal mevzuat ışığında toplumu bilinçlendirmeyi hedefleyen, ekolojik dengede tüm canlıların doğal ortamında yaşamını destekleyen çalışmalar ışığında herhangi bir çıkar amacı gütmeyen gönüllülük esasıyla faaliyet gösteren bir oluşumdur.Bu manada bize destek olan İlkadım Belediyesine,İlkadım Belediye Başkanı Sayın Erdoğan TOK'a Derneğim adına teşekkür ederim.


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.