İKİNCİ EL ARAÇ PİYASASINDA DÜŞÜŞ DEVAM EDİYOR

EKONOMİ Haber Girişi : 16 Ocak 2021 20:46
İKİNCİ EL ARAÇ PİYASASINDA DÜŞÜŞ DEVAM EDİYOR
Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Şahsuvaroğlu, 2020 yılı otomotiv pazarı ve 2021 yılı beklentilerine önemli açıklamalar yaptı.

İKİNCİ EL ARAÇ PİYASASINDA SON DURUM

Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Şahsuvaroğlu, 2020 yılı otomotiv pazarı ve 2021 yılı beklentilerine  önemli açıklamalar yaptı. 

Şahsuvaroğlu, araç bulunurluğu ile ilgili olarak, herhangi bir kapatma ya da salgının başka bir şekli ile karşılaşılmazsa 2020 yılındaki sıkıntıların yaşanmayacağını belirtti. 2021 yılında satışların aynı enerjide devam etmesi adına kampanyaların ağırlıkta olduğu, satışların kampanyalar ile süslendiği bir senenin yaşanabileceğini söyledi.

Şahsuvaroğlu, ikinci el piyasasında fiyatların yavaş yavaş normale dönmeye başladığını ifade ederek, şunları kaydetti: "Bugün gelinen noktada görüyoruz ki piyasada yeterince ikinci el var, bulunurluk had safhada. İnternet sitelerine girin bakın, 3 ay önce istenen fiyatla bugünün arasında en az 30 bin TL fark var. Demek ki her şey normale dönüyor. İkinci elde de sabreden, bekleyen, biraz acelesi olmayanlar 3 ay önce 200 bin TL'ye alacağı arabayı bugün 160-170 bin TL'ye alabilecek durumda. Artık doğru fiyatına satın alınacak. İkinci el araç üzerindeki o aşırı köpük gitti. İkinci elin şu anda sağlıklı bir zemine oturduğunu görüyoruz."

İKİNCİ EL ARABA FİYATLARI NE ZAMAN DÜŞECEK?

Konuyla ilgili olarak İHA muhabirine açıklama yapan Adana Oto Alım Satım Komisyoncuları Esnaf Odası Başkanı Mehmed Güveloğlu, ayın 15'inden sonra sektörün rutine döneceğini belirtti. Sektörün çok durgun olduğunu ifade eden Güveloğlu, pandeminin yanı sıra her yıl sektörün yıl sonunda ve yıl başında durduğunu dile getirdi. Pandemi döneminde aşırı yükselmenin olduğu fiyatlarla ilgili olarak ise şu anda yüzde 5-10 arasında gerilemenin olduğunu ifade etti.

Sektörde ciddi bir durgunluk olduğuna dikkat çeken Güveloğlu, ayın 15'inden sonra yeniden sektörün normale dönmesini beklediklerini söyledi. Bundan sonra çok yükselişin olmayacağını ve rutin bir yükselişin olabileceğini ifade eden Güveloğlu, alış ve satışın normale döneceğini aktardı. Bundan böyle sektörde fahiş fiyat artırımlarının olmayacağına dair değerlendirmelerini aktaran Güveloğlu, aşılamanın başlamasının olumlu olacağını kaydetti.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.