• İHSANBAŞKAN

Hemşehrileri Aşık Kemali Bülbül'ü kabri başında andı

SAMSUN HABER Haber Girişi : 24 Eylül 2016 17:13
Hemşehrileri Aşık Kemali Bülbül'ü kabri başında andı
Samsun Yazarlar Derneği Şeref Üyesi, Türkiye İlim Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) emektar üyesi Aşık Kemali Bülbül vefatının 4. yılında kabri başında anıldı.
Samsun Yazarlar Derneği Şeref Üyesi, Türkiye İlim Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM)  emektar üyesi Aşık Kemali Bülbül vefatının 4. yılında kabri başında anıldı.

Vefatının 4. yıldönümünde kabri başında gerçekleşen anma ziyaretine Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu,  OMÜ Sanat Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Şahin Köktürk, İlkadım Eski Belediy Başkanı Necattin Demirtaş, TC. Aşkabat Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Zübeyir Yılmaz, Samsun Yazarlar Derneği Başkanı ve İlesam Samsun İl Temsilcisi Ahmet Seven ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Kavak Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Op. Yılmaz Karagöz ve Yönetim Kurulu Üyeleri  şair ve yazar dostları  katıldı.


Uzun yıllar Ankara'da kalan ve vefatına kadar halk aşıklık geleneğini yaşatan Bülbül ülkemizin çeşitli illerinde yapılan aşıklar bayramına da katılarak çok sayıda ödülün de sahibi olmuştu.


Sadece Samsun'un değil, Türkiye'nin hatta Türk Dünyası'nın da güzel aşıklarından biri olan Aşık Kemali Bülbül´ün sürdüğü çileli ve çetin hayat mücadelesini anlatan "Samsunlu Âşık Kemalî Bülbül Hayatı Sanatı Şiirleri" adlı Doç Dr. Şahin Köktürk tarafından hazırlanan 417 sayfalık kitap yayınlanmış, ayrıca vefa gecesi düzenlenmişti.


Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu; 

"Aşık Kemali Bülbül hemşehrimiz ve büyüğümüz olarak iftihar ettiğimiz ender edip ve şair şahsiyetlerimizden birisidir. Kavak'ta bir sokağımızda ismi bulunmaktadır. vefatının 4. yılında rahmetle anıyorum. Hemşehrileri olarak kabri başında duygusal anlar yaşadık. Katılanlara tekrar teşekkür ediyorum" dedi. 

TC. Aşkabat Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Zübeyir Yılmaz;

"Aşık Kemali Bülbül aynı zamanda destan şairiydi. Geçmişte yazdığı şiirlerini çarşı pazar dolaşarak vatandaşla paylaşırdı. Benim de yakın dostumdu. Yalnız Samsunun değil ülkemizin önde gelen halk aşıklarından birisiydi. Samsunun halk aşıklarıyla buluşmasında öncül ettiğini biliyorum. Aşıklar bayramlarının vazgeçilmez isimlerindendi. Allah Rahmetini eksik etmesin" dedi. 


OMÜ Sanat Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Şahin Köktürk;

"Aşık Kemali Bülbül ömrü boyunca halk aşığı olmanın gereğini yerine getirmeye çalışan ender şairlerimizden birisidir. Hayatında iken hayatını ve tüm şiirlerini bir kitapta toplamak şahsıma nasip oldu. Bundan son derece memnunum. Kendisiyle samimi dostluğumuz vardır. Bu dostluğu vefatından sonra da devam ettirmek  ifadesi zor bur duygudur. Bugün burada hemşehrileri yazar ve şair dostlarıyla onu ziyaret etmenin duygusunu yaşıyorum. Allah rahmet eylesin" dedi. 


İlkadım Belediyesi eski Belediye Başkanı Necattin Demirtaş; 

"Aşık Kemali Bülbül Ağabeyimizi tanımaktan son derece mutluyum. Vefatından evvel ziyaretine gidip sohbet ediyorduk. Görevim esnasında hayatı ve şiirlerini ihtiva eden kapsamlı eserini Belediyemiz kültür yayınları arasında yayınlayıp hayatında iken anma toplantısı yapmak nasip oldu. İyi ki bunu yapmışız. O bizim memleket sevdamızı, milli duygularımızı dile getiren şairimizdi. Mekanı Cennet olsun" dedi. 

Op. Dr. Yılmaz Karagöz; 

" Hemşerilerimiz içerisinde saygın bir yeri bulunan Kemali Bülbül ağabeyimiz vefat edinceye kadar bizi yalnız bırakmadı. şimdi biz de onun hatırasına yalnız bırakmıyoruz. Edebiyatımıza kazandırdığı şiirleri kitapları onun daima hatırlanmasını sağlayacaktır. İçimizde hüzün var. Ancak vefat yıldönümünde de olsa kabri başında hemşerileri tarafından anılmak hatırlanmak anlamlı bir duygu. Kendisine Allahtan Rahmet diliyorum" diyerek konuştu. 


Ahmet Seven: Aşık Kemali Bülbül ile bir dönem sona erdi

Türkiye  İlim Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) Samsun İl Temsilcisi ve Samsun Yazarlar Derneği Başkanı Ahmet Seven  Aşık Kemali Bülbül 'ün halk edebiyatımıza önemli katkıları bulunduğunu ifade ederek; " Aşık Kemali Bülbül vefatına kadar edebiyattan kopmadan yaşadı. Aşıklar bayramında temsilcimiz oldu. Aşıklık geleneğinde önemli bir yeri olan çırak yetiştirilmesinde öncülük yaptı. Her yıl kabri başında andığımız şairimizin yokluğunu her geçen gün daha iyi anlıyoruz. Onunla birlikte bugün aramızda olmayan şairlerimizi de dualarla hatırlamış olduk" diyerek konuştu.


Anma ziyaretinde İLESAM Genel Başkanı Mehmet Nuri Parmaksız'ın gönderdiği selam ve mesaja da yer verildi. Mesaj Ahmet Seven tarafından ziyarete katılanlara iletildi.


Samsun'un yetiştirdiği ender şairlerden Aşık Kemali Bülbül 23 Eylül 2013 yılında  84 yaşında iken hayatını kaybetmişti.

                      

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.