HDP'li belediyelere kayyum atanacak

SİYASET Haber Girişi : 01 Haziran 2016 12:21
HDP'li belediyelere kayyum atanacak
Başbakan Binali Yıldırım İzmir'de basın mensuplarıyla bir araya geldi. Yıldırım HDP'li belediyelere kayyum atanacak mı sorusuna cevap verdi.

İzmir'de gazetecilerle bir araya gelen Başbakan Yıldırım HDP'li belediyelerin terör destekçisi olduğu için kayyum atanacağını söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım İzmir'de basın mensuplarıyla bir araya geldi. Yıldırım HDP'li belediyelere kayyum atanacak mı sorusuna cevap verdi.

HDP'li belediyelerin teröre destek vermesi ile bu belediyelere kayyum atanmasına ilişkin bir hazırlık olup olmadığı yönündeki soru üzerine  Yıldırım, operasyonların kesintisiz süreceğini söyledi..

BEN SANA 500 MİLYON GÖNDERİYORUM

Burada da teröre karşı güvenlik esaslı mücadeleyi bir yandan devam ettirirken bir yandan da terör örgütüne lojistik destek veren, parasal destek veren kaynakları da ortadan kaldırmamız lazım. Yani 'Ben halkın oylarıyla geldim, bana bir şey yapamazsınız, Avrupa'ya şikayet ederim...' Öyle bir şey yok. İnsanları öldürmek için parasal ve lojistik destek sağlamak, sabileri terör örgütünün kucağına atmak özgürlük değil. Millet bunun için oy vermedi ki onlara. Diyarbakır belediyesine verilen oylar ne için? Ben sana 500 milyon para gönderiyorum, yol, kanalizasyon, okul, park yap, insanların vakitlerini geçireceği sosyal tesisler yap, bunun için. Ama siz bu kaynakları burada kullanmayıp terör örgütüne destek amaçlı kullanırsanız orada hiç kimse hoş geldin demez.

GEREKLİ ADIMLAR ATILACAK

O yönde de adımları atmaya başladık sonuna kadar da götüreceğiz. Yasal düzenleme de dahil idari tasarruflar da dahil hepsi yapılacak. Bu yapılmazsa terörle mücadele başarılı sınırlı kalır. Bir de bunların sırtını sıvazlayan dış destekçiler var. Onlara karşı tavrımız da net. Yaptıklarınızı biliyoruz ama bir gün gelecek siz de buna pişman olacaksınız. Bu silah sizi de yakacak. Bunu bilin ona göre hareket edin diyoruz. Burada da kim dost kim dost değil, onu da bu vesileyle görmüş oluyoruz."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.