Hayırcıların utandıran gerekçesi

GÜNDEM Haber Girişi : 28 Mart 2017 19:04
Hayırcıların utandıran gerekçesi
Bakın neden hayır diyeceklermiş. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne neden onun adını koymuşlar...
 Bakın neden hayır diyeceklermiş. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne neden onun adını koymuşlar...Yazık!

İşte biz de bu yüzden EVET diyoruz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün öğlen saatlerinde  Atatürk Havalimanı'na gitmek üzere yola çıktığında Hacıosman Metro istasyonu yanında kurulan 'hayır' çadırını ziyaret etmişti. Ziyareti sonrası Samsun'a toplu açılış törenine gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada hayır çadırında konuşulanları anlattı. Erdoğan, şunları söyledi;

ADAM BU SORUYU SORARKEN UTANIR. HAYIRCILARIN GEREKÇESİ UTANÇ VERİCİ

"Bugün evet çadırındakilerle görüştüm, bir de hayır çadırına uğradım. Hayır çadırındakilere 'Niçin hayır diyorsunuz?' diye sordum. Dediler ki 'biz çağdaş bir Türkiye istiyoruz' Şu an çağdaş bir Türkiye yok mu? Neyiniz eksik dedim. 14 sene önce bunlar var mıydı. Söylediği lafa bak! Siz Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne neden onun adını koydunuz diyor? Çok ayıp. Yavuz Sultan Selim Han'ın padişah olduğunda Osmanlı'nın 18 milyon kilometrekare toprağı vardı. Böyle bir Devleti Aliye-yi Osmaniye'nin başında olan Sultan'ın adını böyle bir köprüye koymaktan daha önemli ne olabilir Bakıyorum mezhepçilik hemen geldi, siz Alevilerle Sunnileri ayırıyorsunuz diyor. Biz asla böyle bir ayırım yapmadık. Sayın Kılıçdaroğlu'nun kendisi Alevi, siyasi partinin başında. Ben Dersim katliamını lanetledim, Kılıçdaroğlu lanetleyemedi. Biz samimiyiz."

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.