• İHSANBAŞKAN

Havza'da kaplıca suyunu sokakta banyo yaparak tanıttılar

SAMSUN SEÇİM Haber Girişi : 08 Aralık 2014 12:19
Havza'da kaplıca suyunu sokakta banyo yaparak tanıttılar
Kaplıcalarıyla ünlü Samsun'un Havza ilçesinde bir aydır sürdürülen sondaj çalışmalarında 605 metre derinlikten 55 derece sıcaklığında termal su çıkarıldı. Çıkarılan suyun tanıtımı kış mevsimi olmasına rağmen sokakta yapıldı.
 KAPLICALAR DİYARI HAVZA'DA KAPLICA SUYUNU BÖYLE TANITTILAR
Kaplıcalarıyla ünlü Samsun'un Havza ilçesinde bir aydır sürdürülen sondaj çalışmalarında 605 metre derinlikten 55 derece sıcaklığında termal su çıkarıldı. Çıkarılan suyun tanıtımı kış mevsimi olmasına rağmen sokakta yapıldı. İlçedeki vatandaşlar sokakta akan su da banyo yarak ter attılar...Samsunlu Fehmi'nin Haber AKS Tv.de yaptığı programa konuk olarak katılan Havza Belediye Başkanı Av. Murat İkiz gerçekçi olmak niyetiyle sokakta yapılan yayına katıldığını söyleyerek Havza'nın her yeri kaplıca demek istiyoruz. Mevsim kış olmasına rağmen bu soğukta sokakta banyo yapanlar bile terliyor. Bu da Havzamızın turistik değerini gösteriyor diyerek konuştu.
GEÇTİĞİMİZ AYLARDA YENİ KAPLICA SUYU BULUNMUŞTU

İmaret Mahallesi Kaplıcalar mevkisinde 1 aydır sürdürülen çalışmalarda, Havza Belediyesi Lokman Hekim Kaplıcaları önünde sondajla 605 metre derinlikte 55 derecelik sıcak suya ulaşıldı.

Havza Belediyesince, ilçedeki mevcut iki kuyudan birinin ekonomik olarak ömrünü doldurması nedeniyle başlatılan termal su sondaj çalışmaları ile ulaşılan sıcak su, saniyede 15 litre olarak çıkarılacak. Böylece ilçedeki termal su miktarı saniyede 25 litreye ulaşmış oldu.

Sondaj alanına gelen Havza Belediye Başkanı Murat İkiz,  yetkililerden bilgi aldı. Bu sırada boşa akan sıcak suyu gören vatandaşlar ise sokak ortasında banyo yaptı.
İkiz, "Hedefimiz Havza'da 5 adet 5 yıldızlı otel yapmak. Havza, hem sağlık hem de termal turizmi yönünde hem Samsun'un hem de Karadeniz'in en önemli merkezi olacaktır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. 
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.