HAS Parti'den görüşme ile ilgili açıklama

SİYASET Haber Girişi : 12 Temmuz 2012 22:45
HAS Parti'den görüşme ile ilgili açıklama
Başbakan Erdoğan ile Numan Kurtulmuş arasında gerçekleşen görüşme ile ilgili HAS Parti MYK toplantısı sonrası yapılan yazılı açıklamada bulundu.
Başbakan Erdoğan ile Numan Kurtulmuş arasında gerçekleşen görüşme ile ilgili HAS Parti MYK toplantısı sonrası yapılan yazılı açıklamada bulundu.

HAS Parti MYK toplantısı sonrası yapılan yazılı açıklamada, ''Merkez Yürütme Kurulumuz toplanmış ve Sayın Genel Başkanımız süreçle ilgili detayları kendileriyle paylaşmıştır. Gelinen nokta itibarıyla konu değerlendirilmiş ve konunun il başkanlarımız ve Genel İdare Kurulu ile paylaşılması uygun bulunmuştur'' denildi.

-Başbakan Erdoğan'ın HAS Parti Genel Başkanı Kurtulmuş'la görüşmesi

-HAS Parti'nin MYK toplantısı sona erdi

-Genel Başkan Kurtulmuş ''Görüşmeyi arkadaşlarımla paylaştım''

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş başkanlığında toplanan Merkez Yürütme Kurulu (MYK) sona erdi.

Yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından Genel Sekreter Kazım Arslan imzalı yazılı bir açıklama yapıldı. Numan Kurtulmuş da parti genel merkezinden ayrılırken gazetecilere kısa bir değerlendirmede bulundu.

Partilerinin karar organının Genel İdare Kurulu olduğunu ifade eden Kurtulmuş, ''Bugünkü görüşmeyi arkadaşlarımla paylaştım. Dolayısıyla buradan bir karar alınacak değil. Önümüzdeki dönemde gerekli açıklama yapılacaktır'' dedi.

Kurtulmuş, konunun her iki partinin yetkili organlarında görüşüleceğini ve sonunda bir karara varılacağını da bildirdi.

Yazılı açıklamada ise sabah saatlerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine Kurtulmuş ile Erdoğan'ın Başbakanlık Resmi Konutu'nda bir araya gelerek, görüştükleri anımsatıldı. Görüşme sonrası Kurtulmuş'un süreçle ilgili gerekli değerlendirmeleri yaptığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Sayın Genel Başkanımız, açıklamasında, görüşmenin çerçevesinin 'Yeni Türkiye'nin inşa edilmesinde, millet egemenliğinin bütünüyle sağlanmasında Türkiye'yi gerçekten daha ileri götürecek adımların atılmasında, bir bütünleşme süreci içerisinde fikirlerimizle ilkelerimizle ne tür katkılar sağlayabileceğimiz hususu olduğunu' belirtmiştir. Konuyu öncelikle MYK'dan başlamak üzere tüm kurullarımızla paylaşacağını ifade etmiştir. Bu çerçevede Merkez Yürütme Kurulumuz toplanmış ve Sayın Genel Başkanımız süreçle ilgili detayları kendileriyle paylaşmıştır. Gelinen nokta itibarıyla konu değerlendirilmiş ve konunun il başkanlarımız ve Genel İdare Kurulu ile paylaşılması uygun bulunmuştur. Daha sonraki süreçlerde gelişmeler tüm açıklığıyla kamuoyuyla paylaşılacaktır.''

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.