HAMİT SEVEN'DEN 23 NİSAN MESAJI

SAMSUN HABER Haber Girişi : 23 Nisan 2019 10:21
HAMİT SEVEN'DEN 23 NİSAN MESAJI
Hamit Seven 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Hamit Seven 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. 


Seven yayınladığı mesajında; " Necip milletimizin sağlam ve özgür iradesinin, mücadele ruhunun, hürriyet aşkının ifadesi olan Meclis'in açıldığı 23 Nisan 1920 tarihi, esaret kabul etmeyen ve yarınlara umutla bakan milletin yeni bir destanının yazıldığı tarih, kendi geleceğini tayin etmek için attığı büyük ve onurlu yürüyüşün adı ve adımıdır.


Bu nedenledir ki, Cumhuriyetin kurucusu ve ilk Meclis Başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ülkemizin geleceğinin, demokrasiye inanmış, "fikri hür, vicdanı hür" çocukların ve gençlerin omuzlarında yükseleceğine olan güçlü inancını, milli iradenin hayat bulduğu bugünü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ilan ederek göstermiş ve onaylamıştır.


Bu vesileyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Birinci Meclisimizin kahraman üyelerini ve milli mücadelede emeği geçmiş olan herkesi en derin saygı ve rahmetle anıyorum. Bugüne anlam katan geleceğimizin teminatı çocuklarımızın ve tüm milletimizin bayramlarını en içten duygularla kutluyorum" dedi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.