Hakkari'de üç askerimizi şehit ettiler

GÜNDEM Haber Girişi : 25 Ekim 2014 17:51
Hakkari'de üç askerimizi şehit ettiler
İlçenin Cengiz Caddesi Ova Oteli karşısında sivil giyimli 3 askere kimliği belirsiz kişilerce ateş açıldı.
İlçenin Cengiz Caddesi Ova Oteli karşısında sivil giyimli 3 askere kimliği belirsiz kişilerce ateş açıldı.

Ağır yaralanan askerler, olay yerine çağrılan ambulanslarla Yüksekova Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen askerler kurtarılamadı. Güvenlik güçleri kaçan saldırganların yakalanması için geniş çaplı operasyon başlattı.

Olay ilçenin en merkezi yeri Cengiz Topel Caddesi'nde saat 16.00 sıralarında meydana geldi. Caddenin kalabalık olduğu sırada kimliği belirsiz kişiler, sivil kıyafetli 3 askere silahlı saldırıda bulundu. Alınan bilgiye göre, Yüksekova-Şemdinli karayolundaki Harunan Karakolu'nda görevli 3 asker, Cengiz Topel Caddesi'nde yürürken yüzü maskeli 2 kişinin arkadan saldırısına uğradı. Saldırıda ağır yaralanan askerler, Yüksekova Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Askerlerin, görev yaptıkları karakola elektrik malzemesi almak için Yüksekova'ya geldikleri öğrenildi. İlçedeki yoğun güvenlik önlemleri devam ediyor. ŞEHİT ASKERLERİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ
Öte yandan, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde düzenlenen silahlı saldırı sonucu şehit olan 3 askerin kimlikleri de belirlendi. İlçenin Cengiz Topel Caddesi üzerinde silahlı saldırı sonucu şehit olan 3 güvenlik görevlisinin, Yüksekova-Haruna Karakolunda vatani görevlerini yapan Uzman Çavuşlar Ramazan Köse ve Ramazan Gülle ile Er Yunus Yılmaz olduğu kaydedildi. GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA 
Genelkurmay Başkanlığı, PKK'nın Hakkari Yüksekova ilçe merkezinde 3 askere saldırı düzenlediğini ve 3 askerin şehit olduğunu açıkladı. Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bölücü Terör Örgütü mensubu silahlı üç terörist tarafından, bugün 16.00'da, Hakkari ili Yüksekova ilçe merkezinde düzenlenen silahlı saldırı sonucu, bir Uzman Jandarma Çavuş ve iki Jandarma Er şehit oldu. Açıklamada, şehitlere Allah'tan rahmet, şehitlerin ailelerine ve yüce millete başsağlığı ile sabır dilendi.
Yüksekova ilçesinde 3 jandarmanın terör örgütü mensubu teröristlerce düzenlenen silahlı saldırıda şehit olmasının ardından çok sert açıklamalarda bulundu.

BAŞBAKAN AHMET DAVUTOĞLU ''ALÇAKLAR YAPTIKLARININ HESABINI VERECEK''

İşte Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları;

3 kahraman kendilerini takip eden alçaklarca şehitedildi. Türkiye'yi kargaşaya sürükleyen çevrelerin planına açık bir örnek. Talimatları verdim bu alçaklar yaptıklarının hesabını verecek. 

Bütün bunlar, açık şekilde Kobani olayları ve arkasını takip eden gelişmeler göz önüne alındığında, Türkiye'yi kaosa, kargaşaya sürüklemek isteyen iç ve dış çevreler ve odaklar tarafından nasıl planlar yapıldığının açık bir göstergesi. 

Bütün halkımızı bu saldırı karşısında tek vücut halinde olmaya, tam bir birlik ve beraberlik içinde bu saldırıya karşı milli şuurumuzu, bilincimizi harekete geçirmeye davet ediyorum.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.