• İHSANBAŞKAN

Güreş Milli Takımımız Şampiyonada Alnımızı Ak Ettiler

SPOR Haber Girişi : 08 Mayıs 2017 00:19
Güreş Milli Takımımız Şampiyonada Alnımızı Ak Ettiler
Sırbistanda yapılan Avrupa Güreş Şampiyonasında müsabakalar sonunda Türkiye takım olarak 38 takım arasından 43 puan alarak Avrupa dördüncüsü olurken 43 puanla Belarus üçüncü, 51 puanla Rusya ikinci ve 57 puanla Macaristan takımı birinci oldu.
Türkiye Milli Takımlarının tarih yazdığı Avrupa Güreş Şampiyonası'nın son gününde de madalya yağmuru devam etti. Millilerimiz şampiyonanın son gününde bir bronz ve bir gümüş madalya alırken 6 gün süren müsabakalarda toplam 5 Altın, 1 gümüş ve 3 bronz madalya kazanarak 68 yıl aradan sonra en iyi başarı yakalanmış oldu. Ayrıca Türkiye Serbest Güreş Milli Takımı Avrupa üçüncüsü oldu.

38 ÜLKE KATILDI
2017 yılı Büyükler Avrupa Güreş Şampiyonası Sırbistan'ın Novi Sad kentinde düzenlendi. 6 gün süren müsabakalarda 38 ülkeden gelen sporcular Erkekler Serbest, Kadınlar ve Grekoromen kategorilerinde güreşti. Türkiye'yi temsilen mindere 24 güreşçi çıkarken olimpiyattan sonra en büyük başarıyı elde etti.

1949'DA TARİHİ REKOR
Türkiye Milli Güreş Takımımız en fazla madalyayı ise 1949 yılında 6 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya kazanarak bir rekora imza attı. Efsane kadro olarak da bilinen o dönemdeki milli güreşçilerimiz adeta minderde fırtınalar estirdi.

8 SIKLETTE 6 ALTIN, 1 GÜMÜŞ VE 1 BRONZ
1949 yılında İstanbul'da düzenlenen Büyükler Serbest Güreş Avrupa Şampiyonasında 79 kiloda Yaşar Doğu, 57 kiloda Nasuh Akar, 73 kiloda Celal Atik, 87 kiloda Adil Candemir, 67 kiloda Servet Meriç, 52 kiloda Ali Yücel altın madalya kazanırken, 87 kiloda Muharrem Candaş gümüş ve 62 kiloda Nurettin Zafer bronz madalya kazanarak ülkemize büyük gurur yaşatmışlardır.

68 YIL ARADAN SONRAKİ EN BÜYÜK BAŞARI
Türkiye'nin minderde fırtınalar estirdiği bu yıl ki yapılan şampiyonada milli takım toplam da 5 altın 1 gümüş ve 3 bronz madalya alarak 68 yıl aradan sonraki en büyük başarı olarak tarihe not düştü.

Spens spor salonunda düzenlenen şampiyonada son gün Grekoromen stil 71, 75, 80 ve 85 kilolarında müsabakalar yapıldı.

METEHAN BAŞAR ALTINI KIL PAYI KAÇIRDI
85 kiloda mindere çıkan milli güreşçi Metehan Başar ilk maçında Azerbaycanlı Arif Nıftullayev, çeyrek finalde Ukraynalı Iurii Shkriuba, yarı finalde Alman rakibi Ramsin Azizsir'i devirerek adını finale yazdırdı.

Akşam seansında final maçına çıkan Metehan burada Macar Viktor Lorincz ile karşılaştı. Başa baş giden mücadele sonunda kazanan taraf 3-2 skorla Macar takımı oldu. Metehan Avrupa ikincisi olarak gümüş madalyanın sahibi oldu.

ASLAN BRONZ MADALYASINI KİMSEYE KAPTIRMADI
80 kiloda mindere çıkan Dünya ikincisi güreşçimiz Aslan Atem ise ilk maçında Azerbaycanlı güreşçi Emin Ahmadov'u 8-0 sayı tuşu ile yenerek çeyrek finale yükseldi. Aslan, burada Ukraynalı Dmytro Pyshkov'u da 3-1 skorla geçerken yarı finalde Belaruslu Radzik Kulıyeu'ya 2-0 yenilerek final hakkını kaybetti. Akşam seansında bronz madalya maçına çıkan Aslan, Polonyalı rakibi Edgar Babayan karşısında 5-1 geriye düştüğü maçı son dakikada aldığı puanlarla maçı 6-5 kazanmayı bildi ve Avrupa üçüncüsü oldu.

DAĞ AVRUPA BEŞİNCİSİ OLDU
71 kiloda ülkemizi temsil eden bir diğer güreşçi Murat Dağ, ilk maçında Ermeni Rafayel Aleksanyan'ı 6-1 skorla yendi. 1/8 turunda Romanyalı rakibi Ilie Cojocari ile karşılaşan Murat, bu maçını da 5-2 skorla kazanmasını bildi ve çeyrek finale yükseldi. Burada Macar Balint Korpasi ile karşılaşan Murat, rakibine 5-0 yenildi.

Murat, Korpasi'nin finale çıkmasıyla birlikte repesaj maçına hakkı elde etti. Repesaj maçında Avusturyalı rakibi Christoph Burger'i 3-0 yenen Murat Dağ, bronz maçında Abuiazid Mantsıgov'a yenildi ve Avrupa beşincisi oldu.

EMRAH KUŞ ERMENİ SPORCUYA TAKILDI
75 kiloda mücadele eden milli sporcu Emrah Kuş ilk maçında Polonyalı Arkadiusz Marcin Kulynycz'i 2-1 geçerken üst turda karşılaştığı Ermeni rakibi Karapet Chalyan'a takılarak şampiyonaya veda etti.

TÜRKİYE AVRUPA DÖRDÜNCÜSÜ
Yapılan müsabakalar sonunda Türkiye takım olarak 38 takım arasından 43 puan alarak Avrupa dördüncüsü olurken 43 puanla Belarus üçüncü, 51 puanla Rusya ikinci ve 57 puanla Macaristan takımı birinci oldu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.