• İHSANBAŞKAN

Güreş Lisesi projesi devreye girdi ve açılıyor

SPOR Haber Girişi : 27 Mayıs 2016 21:25
Güreş Lisesi projesi devreye girdi ve açılıyor
Türkiye Güreş Federasyonu tarafından başlatılan Güreş Lisesi Projeleri devreye girdi. Pilot il olarak Tokat'ta açılan güreş lisesi 2016-2017 eğitim öğretim dönemine yeni öğrencileriyle başlayacak.
Türkiye Güreş Federasyonu tarafından başlatılan Güreş Lisesi Projeleri devreye girdi. Pilot il olarak Tokat'ta açılan güreş lisesi 2016-2017 eğitim öğretim dönemine yeni öğrencileriyle başlayacak. Okulda öğrencilerin bazıları yatılı eğitim, bazıları da gündüz eğitimi alırken burada hem fenni hem de güreş eğitimi alacak.

tokat spor lisesi2

Türkiye Güreş Federasyonu'nun en önemli projelerinden biri olan Güreş Lisesi Projesinin çalışmaları başladı. İlk olarak Tokat'ın Turhal ilçesindeki Ali Şevki Erek Spor Lisesinde başlayan proje yeni eğitim öğretim döneminde öğrencilere ilk güreş dersleri verilmeye başlanıyor.

İLK YIL 50 ÖĞRENCİ İLE BAŞLIYOR
Yaz döneminde özel yetenek seçimi yapılacak. Yapılan seçmeler neticesinde ilk yıl 25 öğrenci gündüz eğitim alırken, 25 öğrencide yatılı olmak üzere toplam 50 öğrenci okulda hem fenni hem de güreş eğitimi alacak.

tokat spor lisesi5

30 dönüm üzerine kurulu okul kampüsünde futbol, basketbol ve voleybol sahası bulunuyor. 150 kişi kapasiteli pansiyonu olan okulda 10 adet lojmanı ve konferans salonu yer alıyor. Ayrıca okul toplam 300 öğrenci kapasitesine sahip.

KAPALI SPOR SALONU YAPILACAK
Türkiye Güreş Federasyonu ile Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan protokol kapsamında okulun kapalı spor salonu, Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yaz döneminde tadilatı yapılacak.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.