• İHSANBAŞKAN

Gölcükte Şehitler için güreşen Şaban Yılmaz Başpehlivan oldu

SPOR Haber Girişi : 25 Ağustos 2015 13:18
Gölcükte Şehitler için güreşen Şaban Yılmaz Başpehlivan oldu
Şehitler için güreşen Şaban Yılmaz, Gölcük'te Başpehlivan oldu!..
Şehitler için güreşen Şaban Yılmaz, Gölcük'te Başpehlivan oldu!..

Gölcük Belediyesi tarafından düzenlenen Büyük Yağlı Pehlivan Yağlı güreşlerinde, Başpehlivanlığı şiddetli yağan yağmur altında normal sürede rakibi Mehmet Yeşil Yeşil'le yenişemeyen ve altın puana giden müsabakada, Yeşil'in sırtını yere getiren Şaban Yılmaz Gölcükte Başpehlivan oldu.

ŞEHİTLER İÇİN GÜREŞTİ

240 pehlivanın katıldığı Gölcük Yağlı Pehlivan gürelerinde, birçok ünlü Başpehlivan hatırı sayılır kişilerin "Pehlivanı" olarak çayıra çıkarken, Yağlı güreşin oyunlarını en iyi bilen,yağlı güreş pehlivan ustalarının son temsilcilerinden Samsunlu Şaban Yılmaz, çayıra çok anlamlı bir anonsla çıktı. Cazgırın, Başpehlivanlık salavatlamasında: "-Son günlerde her gün artan terör olaylarında şehit olanların anısına güreşeceğim diyen Samsunlu Şaban Yılmaz!" Şeklindeki anonsu, herkesi duygulandırdı. Bu duygularla güreşe başlayan ve Mehmet Yeşil Yeşil ile nefesleri kesen bir güreş yapan Şaban Yılmaz, altın puana geçilen güreşin sonunda Yeşil'in sırtını yere  getirdi ve şehitler anısına yaptığı güreş sonunda Gölcükte Başpehlivanlık kürsüsüne çıktı. Gölcük Donanma Komutanı Koramiral Veysel Kösele, Kocaeli Milletvekilleri Zeki Aygün, İlyas Şeker, Gölcük Kaymakamı  Adem Yazıcı, Belediye Başkanı  Mehmet Ellibeş ve Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın tarafından kemeri  törenle takılan Şaban Yılmaz şunları söyledi?

ASKERLİĞİMİ GÖLCÜK'TE YAPTIM

"Ben askerliğimi Gölcük'te yaptım.Gölcük'ün bende ayrı bir yeri var. Bugün buradaki güreşlerde başpehlivanlığı kazanırsam, bunu şehitlerimiz adına alacağım diye kendime söz vermiştim. Allah bana bunu nasip etti. Bu kemeri  son günlerde vatanımız için şehit olan şehitlerimiz adına alıyorum. Bu benim yaşadığım sürece aldığım en anlamlı Başpehlivanlık Kemeridir". Sözlerini böyle noktalayan Yılmaz, göz yaşlarını tutamadı.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.